Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по

...
Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по
Коментари Харесай

Мъж уби зверски баща си в София

Под управлението на Софийска градска прокуратура се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 115, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Към сегашния миг е известно, че на 26.04.2021 година, в гр. София, в жилище на ул. „ Президент Линкълн “ в ж.к. „ Овча купел “, бил изработен опит за съзнателно ликвидиране на Д.И. (на 77 години). На възрастния мъж били породени травматични увреждания в региона на главата и тялото, в резултат на които той умрял след превозването му в болнично заведение.

Още същия ден, в изискванията на необходимост, бил освидетелстван 40-годишният А.И. – синът на потърпевшия. Иззети са били движимости и предмети, относими към незаконното действие.

От приложената по делото съдебнопсихиатрична експертиза е видно, че А.И. страда от психологично заболяване - биполярно афективно разстройство, заради което не може да схваща свойството и смисъла на постъпките си и да ги управлява. Предвид това събитие изразеното от него документално единодушие за освидетелстване няма правна стойност и се е наложило утвърждение на протокола за осъществяване на това деяние от съда.

По предварителни данни гибелта на Д.И. е в резултат на породените му контузии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР