Под ръководството на Окръжна прокуратура-Видин се води разследване по образувано

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура-Видин се води разследване по образувано
Коментари Харесай

Удар на митничарите: Намериха над 40 кг хероин на Дунав мост 2 при Видин /снимки/

Под управлението на Окръжна прокуратура-Видин се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество - закононарушение по член 242, алинея 2, вр. член 18 от Наказателен кодекс.
На 19.10.2021 година, на трасе „ Изходящи коли и рейсове “ на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост " Видин – Калафат, дошъл товарен автомобил с българска регистрация. Водачът на МПС декларирал, че транспортира групажна стока с последна дестинация Холандия.
Митническите чиновници са отклонили транспортното средство за щателна инспекция. В хода ѝ са били открити 20 машини за стерилизация, опаковани в 10 кашона. При отваряне на фабричните капаци на машинитe инспекторите са разкрили огромно количество пакети, съдържащи кафяво прахообразно вещество. При осъществен полеви наркотест то реагирало на хероин.
Установени са 79 пакета с наркотичното вещество с общо количество 40.7 кг. Възложено е осъществяване на експертни информации на откритото в камиона вещество и за цената на дрогата.
Водачът на камиона е притеглен в качеството на обвинен за опит за контрабанда на наркотично вещество през границата на страната. По искане на Окръжна прокуратура-Видин съдът му е наложил мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР