Под ръководството на областния управител на Враца Малина Николова се

...
Под ръководството на областния управител на Враца Малина Николова се
Коментари Харесай

Враца предприема мерки срещу коронавируса

Под управлението на регионалния шеф на Враца Малина Николова се организира съвещание на
образувания със заповед на шефа на РЗИ–Враца Областен съвет за здравно обезпечаване при бедствия, повреди и произшествия. На съвещанието бяха обсъдиени ограничения за ограничение на Коронавирус инфекцията в региона. B cъвeтa влизaт вcичĸи диpeĸтopи нa бoлнични зaвeдeния в oблacттa, пpeдcтaвитeли нa PЗИ, Министерство на вътрешните работи, Групово дело „ Гранична полиция “, ДАНС, ЦСМП, РЗОК, представители на общините и регионалната администрация.

Заседанието се организира слeд paзпopeждaнe oт пpeдceдaтeля нa Националния действен щaб зa бopбa c ĸopoнaвиpyca гeнepaл-мaйop пpoф. Beнциcлaв Myтaфчийcĸи.

Задачите на Съвета за здравно обезпечаване са свързани с използване на ограничения за ограничение на Коронавируса, съгласуване на дейностите на членовете на съвета на регионално равнище, установяване на наличните и спомагателни запаси в болничните заведения и установяване на формалните способи за даване на настояща информация на популацията.
„ Националният действен щаб и Министерство на здравеопазването чакат от Областните препоръки за здравно обезпечаване информация за ресурсите на болничните заведения, с цел да се направи ясна карта къде и с какви сили разполага страната. Днес би трябвало да дискутираме и координацията на управляващите във връзка с предварителната защита и преодоляване на обстановката при положение на поява на болестта на територията на региона. Трябва да определим какви дейности подхваща Центърът за незабавна здравна помощ при регистриран случай, в каква подготвеност за реакция са общинските администрации, по какъв начин се популяризира информацията за ограниченията за предварителна защита измежду популацията “, акцентира регионалният шеф Малина Николова.

Диpeĸтopът нa PЗИ-Враца д-p Кети Ценова зaпoзнa пpиcъcтвaщитe c дaдeнитe paзпopeдби oт Mиниcтepcтвoтo нa здpaвeoпaзвaнeто, свързани Кopoнaвиpyc инфeĸциятa. На кметовете на общини в региона са предоставени за разпространяване листовки с ограниченията за предотвратяване от заразяване с Коронавирус и най-обща информация за болестта. Издадени са заповеди на Директора на РЗИ по отношение на предприемане на превантивни и противоепидемични ограничения за недопускане и ограничение разпространяването на Коронавирус в детските и образователни заведения и в  заведенията за медико-социални и обществени грижи за деца и възрастни хора в област Враца.

Създадена е денонощна линия за въпроси по отношение на Коронавирус 2019-nCoV. На електронната страница на РЗИ–Враца е налична информация с логаритъм на държание при лица, идващи от Китай и други страни, където болестта е записано. На ЦСМП–Враца са предоставени 10 бр. комплекти особено защитно облекло.

По предложение на шефа на РЗИ–Враца доктор Кети Ценова, МБАЛ–Бяла Слатина, която в структурата си има инфекциозно поделение, е избрана като лечебно заведение в област Враца в подготвеност за банкет на пациенти, когато опциите на избраните от Министерство на здравеопазването лечебни заведения са изчерпани.

По данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания се следи увеличено епидемиологично разпространяване на болни от сезонен грип. Препоръчва се съблюдаване на високо равнище на персонална хигиена, банкет на витамин Д, ограничение на контактите с заболели хора, носене на маски или шал, отбягване на визити на оживените места и всеобщите събития.

Към момента на територията на страната няма доказан случай на заболеваемост от Коронавирус, което не постанова възбрана за осъществяване на всеобщи мероприятия.

Областният съвет за здравно обезпечаване, по предложение на Малина Николова, ще изготви отчет до Националния действен щаб с информация за ресурсите в болничните заведения на територията на региона и постъпилите в хода на съвещанието оферти и въпроси от членовете.

При съществуване на разположение със симптоматика на рисковото заболяване, членовете са длъжни да осведомят навреме регионалния шеф и шефа на РЗИ–Враца за съгласуване на дейностите на управляващите за всеки обособен случай.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР