Под ръководството на Илиан Илиев през миналия сезон в елита

...
Под ръководството на Илиан Илиев през миналия сезон в елита
Коментари Харесай

Илиан Илиев за Петел: Тежко ще е срещу Локо , но се надявам с подкрепата на публиката да победим!

Под управлението на Илиан Илиев през предишния сезон в елита за първи път в едно състезание Черно море победи два пъти първенеца и завоюва четири победи против първите три в класирането.

Отделно „ моряците ” отстраниха за Купата на България тим от топ 3 и приключиха на пето място при майсторите, трето най-хубаво класиране в клубните летописи, откогато през 1948-а година е основана „ А ” група (бел.ред. след това с други имена).

В неделя Черно море стартира сезона в новото състезание с освежен и недоизграден към момента тим, само че също с толкоз огромни очаквания, упования и упоритости, съответни на името, традициите и триумфите на клуба.

В изявление за „ Петел ” Илиан Илиев разкрива какво чака от Черно море в първия мач и през сезона.  

- Г-н Илиев, стартирате против Локомотив (Пд) в неделя. Готови ли сте за борба?

- Ще бъде тежък мач, защото видяхте, че Локомотив играха добре с Лудогорец. Доста ще ни е мъчно и поради това, че още сме в развой на създаване на тима, само че се надявам с поддръжката на хората от трибуните да вземем трите точки.

 

- Как ще ви се отрази това, че Локомотив е по-напред в подготовката и резервира ядрото на състава, до момента в който вие още изграждате нов тим, на който му би трябвало време да се сработи?

- Предвид положението на двата противника, се надявам да покажем темперамент и да изиграем срещата по-умно, с цел да компенсираме тази разлика.

 

- Как би трябвало да играе Черно море, с цел да завоюва?

- Със сигурност Локомотив имат по-различна скица от останалите тимове и е належащо да сме дисциплинирани в отбранителен проект, с цел да успеем.

 

- Имате ли кадрови проблеми?

- Не. Мирослав Енчев получи удар в гърба по време на последната контрола, само че медицинският щаб прави всичко допустимо да го възвърне.

 

- Доволен ли сте от вътрешната конкуренция?

- В средата и офанзива - да, само че в отбрана би трябвало да притеглим още един или двама, с цел да повишим конкуренцията. Трудно е да създадеш толкоз бързо друга двойка централни бранители, която да дава сигурност, както я даваха други през предишния сезон. Затова в първите кръгове би трябвало да сме по-търпеливи откъм представянето на целия тим в някои обстановки, защото не е елементарно да замениш шестима съществени футболисти, които бяха гръбнака на състава.

 

- Какъв Черно море желаете да виждате през новото състезание?

- Отбор, който да играе добър футбол и хората да се върнат на трибуните. През предишния сезон стадионът беше съвсем цялостен в срещите със мощните, само че в случай че в този момент успеем още веднъж да изградим боеспособен отбор, „ Тича ” може да се цялостни освен в дуелите с водещите клубове, а и с останалите.

 

- Вдигнахте високо летвата през предишното състезание, само че в този момент тимът ви още не е изработен. Ако вероятно „ моряците ” не дават отговор на огромните упования, по какъв начин ще се отрази това на играчите?

- На футболистите съм споделил, че единственото, за което би трябвало да мислят, е като излязат на терена, да играят фугбол и в случай че могат, да се забавляват. За останалото отговорността е на нас, треньорите - по какъв начин да ги подготвим, какъв състав сме избрали, и т.н  Задачата на футболистите не е лесна, тъй като те играят, само че треньорите постоянно сме зад тях, каквито и да са резултатите.

 

- Какво бихте споделили на публиката?

- Благодаря на последователите ни за предходната година, защото когато тимът изпитваше компликации, те бяха на наша страна и това ни оказа помощ да се оправим и да реализираме положителни резултати. Не се бием в гърдите от петото място, само че въпреки всичко сходно класиране не е постигано след бронзовите медали през 2009-а.

 

- Класиране в топ 6 ли ще бъде задачата на Черно море и през новата акция?

- Добре е да сме в шестицата, само че последователно би трябвало да  изградим добър тим. Знаете, че през предишния сезон не тръгнахме по най-хубавия метод, само че след това постигнахме резултати. Сега първоначално е значимо е да се сработим, изключително в отбранителен проект и отбрана.

- Планирате ли да преотстъпите някои от младите на отбори, в които ще играят постоянно и ще натрупат опит?

- Куриозното е, че към тях има интерес от наши тимове, само че те избират да стоят тук и не желаят да вървят на никое място, и то тук-там, където ги желаят, тъй като ще са им нужни. През идната седмица ще вземем някакви ограничения, тъй като в случай че един млад футболист желае да се развива, би трябвало да играе. В случая имаме доста футболисти – 24 полеви, и не мога да наложа еднвоременно всичките ни гении. В неделя трима юноши на клуба под 19 години ще са титуляри, а други на тази възраст ще са на пейката. Вече споделих, че с цел да се развиват младите във футбола, би трябвало да играят, а по-добър подарък от това да те желаят някъде, няма. Не го ли приемеш, значи искаш да си живуркаш.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР