Под ръководството на главния прокурор Иван Гешев. Откакто Гешев оглави

...
Под ръководството на главния прокурор Иван Гешев. Откакто Гешев оглави
Коментари Харесай

”Бюрото за защита” на Гешев получава солиден ресурс от парите за прокуратурата

Под управлението на основния прокурор Иван Гешев. Откакто Гешев оглави държавното обвиняване, стартира пренасочване на стабилен запас от общия бюджет на прокуратурата към секретната конструкция, която е директно подчинена на основния прокурор.
Това след разбор на информацията, предоставена им от държавното обвиняване след питане по Закона за достъп до социална информация.
 От Правосъдие за всеки още веднъж желаеха оставката на Иван Гешев (ВИДЕО) От " Правосъдие за всеки " още веднъж желаеха оставката на Иван Гешев (ВИДЕО)
Протест под надпис „ Правосъдие без каскет “ се организира пред Съдебната палата в София, съобщи кореспондент на БГНЕС. Искането...
Ето какво демонстрират цифрите.
Това нарастване бе гласувано, откакто бе ясно, че Иван Гешев ще е новият основен прокурор.
За 2021 година бюджетът на прокуратурата се усилва до 330 милиона лв., с което общият му растеж за шест години става 64.4%.
. Реформата на правосъдната карта би трябвало да води до икономисване на милиони левове за прехрана на личен състав и действия, само че бюджетът, с който разполага Иван Гешев, пораства с високи темпове.
 Бюджетът на спецбюрото за отбрана не стопира да скача с милиони всяка година Бюджетът на спецбюрото за отбрана не стопира да скача с милиони всяка година
Щатът на Бюрото по отбрана при основния прокурор, както и броят на магистратите, които сега охранява, се оказа държавна загадка. Проку...
Преди пет години Бюрото за отбрана е с бюджет от към 4.2 милиона лв.. През мандата на основния прокурор Сотир Цацаров тази сума остава относително непроменена. След встъпването си в служба Гешев става главен воин в новините, а дружно с него и Бюрото за отбрана, чийто тежковъоръжени чиновници със спортно телосложение и сурови лица се употребяват за всевъзможни шумни интервенции – от обиск и арести в президентството до отвеждането на ошашкания невъоръжен някогашен екоминистър Нено Димов, а по-късно и зам.-министъра в същото ведомство Красимир Живков.
Заедно със зрелищните медийни акции набъбват и разноските на Бюрото. Към края на септември т.г. то харчи 2.68% от бюджета на прокуратурата..
Ако този ритъм на финансиране се резервира до края на годината, Бюрото за отбрана ще стигне до двойно нарастване на бюджета – към 8 милиона лв.. Това се случва на фона на съвсем цялостната неяснота за активността му. По-рано тази година Гешев закупи за Бюрото първокласни джипове и коли " Фолксваген " за близо 1 милион лв. без Данък добавена стойност.
За 2021 година Гешев е издействал Бюрото за отбрана да получи особено още 5 милиона лв. от държавния бюджет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР