Под полицейска охрана започна транспортирането на машините за гласуване до

...
Под полицейска охрана започна транспортирането на машините за гласуване до
Коментари Харесай

Под полицейска охрана започна транспортирането на машините за гласуване до секционните комисии в Пловдив и областта

Под полицейска защита стартира превозването на машините за гласоподаване до секционните комисии в Пловдив и региона, чийто сбор е 905. 

Началникът на отдел " Охранителна полиция " Костадин Костадинов изясни, че откакто през днешния ден СИК-овете приключат работа с слагането на параваните за гласоподаване, машините и изборните бумаги, полицията ще поеме защитата на учебните заведения.

" Ще бъде изработен оглед на пространствата, на заключващите устройства, прозорците и по-късно стаите ще бъдат запечатани. Това се отнася и за пространствата, в които няма да се гласоподава ", сподели той.

Комисар Костадинов изясни и какъв е редът, в случай че има получен сигнал за взривно устройство. По думите му значимо е дали той е подаден по телефона или по електронен път. В този случай СИК би трябвало да уведоми защитата на място, който от своя страна да рапортува в Оперативната дежурна и да получи инструкции. " Съобразяваме се с достоверността на сигнала и в случай че преценката е, че той не е меродавен се води наблюдаване на лицата, които влизат за гласоподаване и без да се основава ненужно напрежение се прави физическа инспекция на мястото за гласоподаване. 

Ако се откри багаж, пакет, който е безстопанствен, СИК и жителите в помещението би трябвало да го изоставен, а ръководителят на СИК запечатва секцията до пристигнатео на способените органи ", акцентира началникът на Охранителна полиция. 
От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че за сигурността на изборите са ангажирани над 1000 служители на реда. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР