Под надзора на Окръжна прокуратура-Видин е била осъществена специализирана акция

...
Под надзора на Окръжна прокуратура-Видин е била осъществена специализирана акция
Коментари Харесай

След спецакция във Видинско: Задържаха седем души, иззеха канабис

Под надзора на Окръжна прокуратура-Видин е била осъществена профилирана акция против стандартната престъпност , оповестиха от прокуратурата.

На 24 юни чиновници на Районното управление-Белоградчик са подхванали контролни и превантивни дейности на територията на село Дреновец, община Ружинци. В тях са взели участие и шест екипа на Зонално жандармерийско управление-Монтана.

В хода на интервенцията са били тествани 183 лица, 9 от които са от престъпния контингент, както и 112 моторни транспортни средства. За установените нарушавания са били формирани 14 акта и 18 фиша - по Закона за българските персонални документи, Закона за придвижването по пътищата, Закона за гражданската регистрация и Закона за горите и 2 протокола по Закона за Министерството на вътрешните работи.
 Прокуратура
Започнали са дейностите по следствие по формирани 3 досъдебни производства. В двор на частен парцел, населяван от локален 19-годишен юноша , са били открити свежи конопени растения с височина до 28 см.

При осъществения полеви наркотест тревата е реагирала на канабис . По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 354а от Наказателния кодекс. При инспекции на два адреса е било открито нелегално присъединение към електроразпределителната мрежа и основани условия за ненапълно отчитане на потребената електрическа сила.

Във връзка с открита от полицейските органи немаркирана дървесина в дворовете на две къщи са били формирани две инспекции. В резултат на профилираната акция, за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи, са били арестувани седем души.

Съвместните дейности на полицията и прокуратурата не престават. Целта е ограничение и понижаване равнището на стандартната престъпност, обезпечаване на добър публичен ред и успокоение за жителите на област Видин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР