Под надзора и ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) се

...
Под надзора и ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) се
Коментари Харесай

Разследването на пътнотранспортно произшествие, настъпило в с. Панчарево, е под надзора и ръководството на СГП

Под надзора и управлението на Софийска градска прокуратура (СГП) се организират дейни дейности по следствие на пътнотранспортно произшествие, настъпило късно вечерта на 06.09.2022 година в с. Панчарево.

Според първичната информация по случая, на посочената дата към 22,05 часа лек автомобил, марка „ БМВ “, се движел по ул. „ Самоковско шосе “ с посока на придвижване от бул. „ Елин Пелин “ към ул. „ Шуманец “ и в региона на № 16 (гребна база „ Панчарево “) осъществил пътнотранспортно произшествие с насрещно движещия се лек автомобил, марка „ Мазда “. Ударът настъпил в платното за придвижване на лек автомобил, марка „ Мазда “, вследствие на което последният отскочил обратно и настъпил удар в движещия се попътно зад него лек автомобил, марка „ Фолксваген “.

В резултат на произшествието настъпила гибелта на лидера на лекия автомобил, марка „ БМВ “, и са породени телесни повреди на пътуващата с него 29-годишна жена. Телесни повреди получили и 18-годишният лидер на лек автомобил, марка „ Мазда “, и пътуващите с него три девойки на 17 години, на 14 години и на 18 години. Леки пострадвания са получили 18-годишния лидер на лек автомобил, марка „ Фолксваген “, и пътуващите с него две 16-годишни момчета.

Досъдебното произвеждане по случая е почнало в изискванията на необходимост и се води в Сектор „ Разследване на транспортни закононарушения “ към отдел „ Разследване “ на Столична дирекция на вътрешните работи. Предприети са незабавни дейности за събиране и опазване на доказателства и за определяне на всички обстоятелства по случая.

Разпитани са очевидци, изработен е оглед на местопрестъпление, приложени са схема и фотоалбум към него, конфискувани са три леки автомобила, протоколите за които са импортирани от СГП в Софийски градски съд за утвърждение. В региона на произшествието видеокамери не са открити, назначени са техническа експертиза за положението на леките коли, съдебномедицинска експертиза на натрупа на умрелия и съдебнохимическа експертиза, предоставена на специалист от ВМА за определяне дали има алкохол и упойващи субстанции в кръвта на умрелия лидер.

Изясняват се аргументите за пораждане на пътнотранспортното произшествие. Предстои да бъдат назначени всички нужни експертизи.

Разследването по случая продължава под управлението и надзора на СГП. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР