Под мотото Светът е шарен отбелязваме международния ден на хората

...
Под мотото Светът е шарен отбелязваме международния ден на хората
Коментари Харесай

Отбелязваме Международния ден на хората със синдром на Даун

Под мотото " Светът е пъстър " означаваме интернационалния ден на хората със синдром на Даун. Всеки, който през днешния ден обуе шарени чорапи се включва в акцията и изпраща посланието " Аз одобрявам ".

Няма точна статистика какъв брой са децата със синдром на Даун в Пловдивско. Предполага се, че са сред 40 и 50.
Борислав Арапчев: Статистиката не е точна, тъй като има една част, които се срамят, че имат такива деца и не ги извеждат на открито.
5-годишната Вяра е едно от децата със синдром на Даун, а 21 март към този момент е част от празниците в фамилията.
Надежда Тодорова - майка на Вяра: За нашето семейство, откогато тя се роди, това стана празник, преди този момент аз не знаех, че има подобен ден.
Все още има недоумение в обществото към децата със синдром на Даун, признават родителите на Вяра.
Борислав Арапчев - татко на Вяра: Това че нямат информация, тях ги плаши или тормози, боязън има по отношение на такива деца и те стоят настрани от тях.
За да подкрепят на деца и младежи със синдрома на Даун, Надежда и нейните приятелки от началото на годината почнали да плетат благотворително шарени чорапи.
Надежда Тодорова - майка на Вяра: Шарените чорапи са знак на този ден, само че ние взехме решение не просто да си купим шарени чорапи и да ги обуем, а да си ги сътворим сами.
Всеки, който обуе шарени чорапи през днешния ден, се включва в акцията „ Светът е пъстър " и изпраща посланието " Аз одобрявам ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР