Почуствах огън в гърба, каза оцелялата от атентата в Манчестър

...
Почуствах огън в гърба, каза оцелялата от атентата в Манчестър
Коментари Харесай

Оцеляло от атентата в Манчестър дете разказва чудовищна история

Почуствах огън в гърба, сподели оживялата от атентата в Манчестър 12-годишнина Оливия Мърта, съобщи Скайнюз. Момичето пред английската осведомителна организация описа мемоари от нощта на 22 против 23 май 2017 година, когато терористът Салман Абеди се взриви, умъртви себе си и още и 22-ма души, най-вече деца и младежи, пристигнали на концерта на американската певица Ариана Гранде в западния британски град.

" Аз и още доста деца се забавлявахме и внезапно нещо ме попари по гърба. Беше извънредно. После чух мощен звук и кълба пушек се издигнаха в помещението ", добави тя и уточни, че е била избавена от майка си. Жената също показа прекарването си.

" Чух мощен звук и разбрах - това е бомба. Хванах Оливия за ръката, издърпах щерка си и превързах нейната рана ", разясни Лизи Мърта.

По-рано се появиха изявления, че английското контраразузнаване е разполагало с информация за причинителя на атентата, само че не е подхванало нищо. Днес службата стартира вътрешно следствие да откри дали МI-5 е могла да предотврати нещастието. Вътрешният министър в държавното управление на Тереза Мей – Амбър Ръд утвърди подхванатото следствие. Тя също разгласи, че вследствие на полицейски акции в Манчестър и други градове в Обединеното кралство са били арестувани общо 16 души.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР