Почти7от всеки 10 респонденти смятат, че правителствата и бизнесът трябва

...
Почти7от всеки 10 респонденти смятат, че правителствата и бизнесът трябва
Коментари Харесай

Проучване на Филип Морис Интернешънъл показва силна обществена подкрепа за иновациите като двигател за напредък в областта на общественото здраве


Почти7от всеки 10 респонденти считат, че държавните управления и бизнесът би трябвало да обединят напъните си, с цел да се реализира значима смяна по-бързо

Въпреки необятната социална поддръжка за нововъведенията като решение на световните провокации, напредъкът може да бъде занимателен от проблеми, подбудени от неналичието на еднакъв достъп до тях, сочи ново интернационално изследване на Филип Морис Интернешънъл. Проучването, извършено по поръчка на компанията от самостоятелната изследователска организация Povaddo, демонстрира, че 89% от пълнолетните лица в 14 страни считат, че новите технологии и нововъведенията могат да играят значима роля за подобряването на публичното здраве. Но 38% от респондентите споделят мнението, че не всички жители имат еднакъв достъп до такива нововъведения в техните страни.

По огромната част от общо 17 000 респонденти в изследването, навършили 21 години, считат, че развиването и навлизането на нови технологии, нововъведения и умения ще сътвори благоприятни условия да бъде маркиран значителен прогрес по редица въпроси в идващите 10 до 20 години, в това число и въпроси като:

Насърчаване на здравословно хранене (78%)

Гарантиране на качествено и налично опазване на здравето за всички (72%)

Намаляване на тютюнопушенето (65%)

Премахване на глада и недохранването (62%)



Грегоар Вердо, старши вицепрезидент „ Връзки с обществеността “ във Филип Морис Интернешънъл

" Смелите нововъведения могат да дадат подтик на напредъка в света и с тяхна помощ да бъдат реализирани неща, които малко хора са си представяли, че са вероятни до наскоро. Но когато изгодите от тези нововъведения не са налични за всички, техният капацитет не може да бъде изцяло доближат. Необходими са прагматични политики, които изпреварват нововъведенията, тъй че бизнесът и държавните управления да са в положение да обезпечат по-справедлив краен резултат и да подсигуряват трайно влияние за всички “, споделя Грегоар Вердо, старши вицепрезидент „ Връзки с обществеността “ на Филип Морис Интернешънъл.

Международното изследване удостоверява и капацитета за позитивна смяна във връзка с намаляването на вредата от тютюна - 64% от респондентите считат, че новите технологии и нововъведенията могат да играят значима роля и да спомогнат пълнолетните пушачи, които ще продължат да пушат, да заменят цигарите с по-малко нездравословни други възможности. Тези по-добри други възможности към този момент съществуват с помощта на напредъка в науката и технологиите, както и на забележителните вложения, направени от Филип Морис Интернешънъл и други компании.

Но напредъкът е възпрепятстван от публични политики, които не са в крайник с нововъведенията. В доста страни единствените артикули, съдържащи тютюн или никотин, които се продават законно на пазара, са цигарите. А постоянно пълнолетните пушачи нямат достъп до новите артикули или не получават точна информация за тях даже и на пазарите, където се оферират по-добри други възможности.



" Днес с помощта на софтуерния прогрес и опциите за научна инспекция разполагаме с невиждана опция за огромен поврат в региона на публичното здраве, а точно за бързо и дейно премахване на пушенето – добавя Вердо. Това може да се трансформира в преломен миг и милиони пълнолетни пушачи да получат точна информация за и достъп до новаторски бездимни артикули, които са доста по-добър избор от продължаването на пушенето. Но за тази цел всички заинтригувани страни – бизнес, държавни управления, здравни управляващи – би трябвало да работят взаимно. "

Необходими са нови хрумвания и съгласувани дейности, с цел да може смяната да се реализира бързо и по обективен метод. Резултатите от интернационалното изследване разкриват и това, че обществото не е предостатъчно от работата на политиците досега. По-конкретно:

41% от респондентите считат, че държавното управление и здравните управляващи в техните страни не се оправят със задачата да предизвикват новите технологии и нововъведения за възстановяване на публичното здраве.

47% считат, че държавното управление и здравните управляващи в техните страни не се оправят със задачата да обезпечат достъп на всички до най-актуалните нововъведения и технологии в региона на публичното здраве.

Респондентите в изследването показват взаимната работа сред държавното управление и частния бранш като катализатор на нововъведения, като тя се подрежда след финансовите вложения от страна на частните компании. Помолени да изберат кои са най-силните мотори на нововъведенията, респондентите дават следните отговори:

Предприемачество (76% от респондентите показват, че то е мотор за иновации)

Потребителско търсене (74%)

Капиталови вложения от фирмите в частния бранш (72%)

Съвместна работа сред държавното управление и частния бранш (69%)

Конкуренция в частния бранш (69%)

 
Методология на изследването
Povaddo организира онлайн изследването по поръчка на ФМИ в интервала сред 19 юли и 10 август 2022 година Въпросникът е изпратен на 17 207 пълнолетни лица, навършили 21 години, в 14 страни: Аржентина, Бразилия, Колумбия, Коста Рика, Доминиканска република, Германия, Италия, Япония, Мексико, Панама, Филипините, Швеция, Обединено кралство и Съединени американски щати. Във всяка страна са извършени близо 1 100 изявленията. Данните са претеглени по възраст, пол и употребен никотинов артикул на съответния пазар, с цел да подхождат на националните статистически данни. Резултатите са с акуратност в границите на статистическа неточност от ±1%.

 

Материалът е оповестен с поддръжката на Филип Морис България.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР