Почти целият град се превръща в строителна площадка, тъй като

...
Почти целият град се превръща в строителна площадка, тъй като
Коментари Харесай

Затварят голяма част от втория най-голям град у нас

" Почти целият град се трансформира в строителна площадка, защото стартира реализацията на огромен план в Пловдив “, оповестиха от общината. Продължителността на ремонтните действия, които ще се правят поетапно е 30 месеца.

Три са стадиите на плана, обособени са три позиции. „ По първата позиция са заделени 3 200 000 лв.. Те са за улична мрежа, благоустройство и паркиране на бул. " Санкт Петербург " - цялостна инфраструктура и зелена зона, както и на ул. " Тодор Гатев ". По тази позиция срокът на осъществяване е 180 работни дни, сподели заместник-кметът Пламен Райчев на конференция.

Втората позиция е реорганизация на ул. " Лев Толстой ", от ул. " Радко Димитриев " до " Богомил ". Стойността е 1 730 000 лв.. Тази позиция би трябвало да се извърши за 120 дни.

Третата позиция е рехабилитация на ул. " Богомил " и ул. " Радко Димитриев ". Стойността на рехабилитацията е 6 370 000 лв.. Това би трябвало да бъде осъществено за 177 дни. Целият период за осъществяване на мегапроекта е 30 месеца, прецизира Trafficnews.bg.

Ръководителят на плана Атанас Чилингиров сподели, че ще останат отворени ленти, до момента в който се работят бордюрите. При заложени периоди от 6 месеца действително няма да се затвори целият бул. " Санкт Петербург ", а ще се прибегне към това единствено при фрезоване на остарелия асфалт и полагане на новата настилка.

При състояние, че там няма да има полагане на водопроводи няма да е толкоз инфарктна обстановката, уточни Чилингиров. Строителите ще се съобразят с огромното натоварване и облекчение на трафика и неудобствата, които биха предизвикали на жителите. При работата по обектите ще се съобразят и с военните в секторите, които минават през поделенията.

Днес ще бъде даден публично старт на реализацията на план " Подобряване на градската среда в зона с капацитет за икономическо развиване " Гладно поле “ по Оперативна програма " Региони в напредък “ на обща стойност 11 886 112,50 лв.. Реално работата там към този момент е почнала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР