Почти средата на месец август е, а лятното настроение обхвана

...
Почти средата на месец август е, а лятното настроение обхвана
Коментари Харесай

Новините: Най-важното от деня, 13 август

Почти средата на месец август е, а лятното въодушевление обхвана и честотата на новините. Вижте кои бяха днешните най-важни събития в обзора на Actualno.com .
БАБХ ДАДЕ ДУМА, НО ОЩЕ НЕ Е СПРЯЛА СКАНДАЛНАТА ПОРЪЧКА ЗА ПРЕПАРАТИ СРЕЩУ ЧУМА
Справка в уеб страниците на Българската организация по сигурност на храните и Агенцията за публични поръчки сочи обаче, че до края на работното време през днешния ден, 13 август (понеделник) поръчката не е прекъсната.
КАК ДА съдебна експертиза ОСИГУРЯВА БЪЛГАРИНЪТ ЗА ПЕНСИЯ?
Катастрофата, която се обрисува, може би отстъпва единствено на това, което ни готвят климатичните промени. А аргументите в тази ситуация са още по-ясни. От една страна, имаме явлението демографски преход, където раждаемостта понижава паралелно с повдигането на стандарта.
ОПРАВДАНИЕТО ЗА ХОРОТО В ПАРК " РИЛА ": ЗАРАДИ ЕМОЦИЯТА БЕШЕ, ТОВА СА ДЕЦА
Не скърбя, доста се гордеем, всички се радваме, че успяхме да покажем пъстротата на българските носии. Това съобщи Пламен Мирянов, лицето на фондация " Нашият дом е България ", която е уредник на към този момент прословутото хоро в народен парк " Рила " и езерото Близнака, като в началото информацията беше, че хора са влезнали в езерото Бъбрека.
Мисля, че го има в разрешителното – това сподели Мирянов по отношение на скандалната към този момент фотография, на която се вижда по какъв начин хора в носии влизат да играят хоро в едно от езерата на парк " Рила ". Никога в нашия проект не е влизал подобен миг, мигновено добави представителят на фондация " Нашият дом е България ". Това е страст, оправда той осъществяването, наричайки нарушителите " деца ". Мирянов съобщи, че би желал да се извини от името на всички ансамбли, взели участие в събитието. Събрахме се да се зарадваме в името на България, сподели още Пламен Мирянов. А съгласно Тома Белев поради все по-голямата повсеместност в визитите на парка езерата в Рила умират.
ПРОТЕСТИТЕ В РУМЪНИЯ НЕ СПИРАТ
Повече от 6 000 протестиращи се събраха на централния площад " Виктория " в Букурещ за трета поредна вечер. Участниците в демонстрацията упорстват за оставката на държавното управление, ръководено от Виорика Дънчила, както и за провеждането на предварителни избори.
ДОВЕРИЕТО КЪМ ПАРТИЯТА НА ПУТИН СТИГНА РЕКОРДНО НИСКО НИВО, НЕВИЖДАНО ОТ ГОДИНИ
Подкрепата за ръководещата в Русия партия " Единна Русия " е на най-ниското си ниво от 2011 година, написа " Газета.ru ". Според данните от социологическо изследване на Всерусийския център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ) към 10 август 2018 година едвам 34,9% от жителите на Руската федерация поддържат партията на властта. Причината за загубата на публично доверие е една — непопулярната пенсионна промяна.
СИМЕОНОВ ПОТВЪРДИ - CACAO BEACH И БАР " ХЕДОН " СА ЗАТВОРЕНИ
Две от заведенията, които са знак на нощния живот по Черноморието ни – Cacao Beach и бар " Хедон ", са затворени със заповеди на РЗИ-Бургас. Това е станало още вечерта преди отминалите почивни дни, само че повода публично беше доказана от вицепремиера Валери Симеонов, който от дълго време е на задача против шума.
САМОУБИЙСТВО ИЛИ НЕ - КАКВО СТАНА С БИВШ ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР НА Министерство на вътрешните работи, СВЪРЗАН С ПЕЕВСКИ?
Самоуби ли се човек на Делян Пеевски или не тъкмо? Този въпрос на процедура слага уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ ". Става въпрос за зам.-министъра на вътрешните работи полк. Румен Генов Андреев. Съгласно публична информация, той се е самоубил с изстрел в главата в местността " Щъркелово гнездо " край София. Основната тиражирана версия – фамилен скандал.
ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ДАДЕ СРОК ДО СЛЕДВАЩАТА СРЯДА Българска академия на науките И Национален институт по метеорология и хидрология ДА НАМЕРЯТ РЕШЕНИЕ
Премиерът Бойко Борисов даде период до идната сряда (22 август) Българска академия на науките и Национален институт по метеорология и хидрология да намерят решение на казуса. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на брифинг след среща с представители на Национален институт по метеорология и хидрология и Българска академия на науките в Министерски съвет. Стана ясно още, че страната планува и 20 млн. лева за научни проучвания.
ТРЪМП ПРИЗОВА ЗА БОЙКОТ СРЕЩУ " ХАРЛИ-ДЕЙВИДСЪН "
Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп изрази поддръжката си за протест против именития производител на мотоциклети " Харли-Дейвидсън ". Причината за апелите за протест против знаковата компания са проектите на нейното управление да изнесе част от производството в чужбина - поради политиката на Тръмп за налагане на мита, която оскъпява производството в Съединени американски щати.
СЛЕД СКАНДАЛИ И БЕЗ МНОГО СВЪРШЕНА РАБОТА - МАНОЛОВА съдебна експертиза ЗАЕМА СЪС СИГНАЛИТЕ НА БОСИЯ
Със кавги и без изключително доста свършена работа всъщност мина последното съвещание на краткотрайната комисия в Народното събрание, която се занимава със сигналите на Николай Колев - Босия за корупция в Изпълнителната организация " Автомобилна администрация " (ИААА).
ДЪРЖАВАТА ЧАК СЕГА РАЗБРА КОЛКО ЗАТОРМОЗЯВАЩИ СА ЧИНОВНИЦИТЕ
Темата с чиновническия тормоз в България още веднъж стана забележима откакто стана ясно, че профилирано проучване е открило 1701 казуса при административното обслужване в страната, които съставляват самобитен чиновнически тормоз. Става въпрос за непотребни услуги и такси, редене на опашки, искане на ненужни документи, прекомерно мудна работа.
ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА НА ТУРЦИЯ ОБЯВИ РЕДИЦА МЕРКИ ЗА УКРЕПВАНЕ НА ЛИРАТА
В изказване, публикувано в утринните часове на деня, институцията разгласи, че усилва обезпеченията за предели на депозитите за лизингови покупко-продажби сред заемодателите от 7,2 милиарда евро на 20 милиарда евро.
НИНОВА С ПИСМО ДО ТАЯНИ ЗАРАДИ ИЗКАЗВАНЕ НА ДЖАМБАЗКИ, ЧЕ " ВСИЧКИ ОТ Българска социалистическа партия СА ЗА РАЗСТРЕЛ "
" Това не е изолиран случай. За страдание е налице очевидна наклонност на усилване на езика на омразата, предизвикана от националисти и крайнодесни политически водачи ", отбелязва соцлидерът. По-късно вицепремиерът Красимир Каракачанов отвърна на удара.
РАЗЛИВИТЕ НА МАЗУТ КРАЙ СОЗОПОЛ НЕ СА ОПАСНИ ЗА ХОРАТА И ПРИРОДАТА, УСПОКОЯВАТ ИНСТИТУЦИИТЕ
Няма заплаха за туристите и риск от екокатастрофа поради разливите на мазут край Созопол, стана ясно на брифинг в Бургас, на който участваха министрите на превоза и на околната среда Ивайло Московски и Нено Димов.
ИРАН ПРЕДСТАВИ НОВОТО СИ ПОКОЛЕНИЕ РАКЕТИ
Иранската ракетна стратегия е ябълката на раздора със международните сили, изключително със Съединени американски щати. Програмата се счита за жизненоважна от Иран по отношение на неговата отбранителна позиция в проблематичния район.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР