Почти премахната е вече пясъчната дига на Централния плаж в

...
Почти премахната е вече пясъчната дига на Централния плаж в
Коментари Харесай

Важна новина за Централния плаж в Созопол

Почти отстранена е към този момент пясъчната дига на Централния плаж в остарялата част на Созопол, оповестиха от Министерството на туризма.

Само часове откакто министър Николина Ангелкова разпореди оборудването да бъде съборено, концесионерът стартира дейности.


Вчера министърът на туризма бе в Созопол, с цел да беседва с локалните хора, подали сигнал против построяването на дигата.

Винаги търсим противоположна връзка с хората, в случай че има проблеми – решаваме ги дружно с консенсус и това ще продължи и в бъдеще, сподели министърът пред жителите на Созопол.

Разпоредената от нея незабавна инспекция откри, че има разминаване с уведомлението от концесионера, изпратено на 28 октомври до Министерството на туризма, Басейнова дирекция и общината.

Инспекцията сподели, че при създаване на дигата в Созопол е изземван пясък от заливаемата повърхност.

Затова министърът разпореди възобновяване на съществуващото състояние на плажа и наказателна клауза по контракта от 6900 лева

В същото време дигите са извънредно значими защитни уреди и не трябва да бъдат отричани, те се употребяват за отбрана на линиите и инфраструктурата от морски стихии на всички места по света.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР