Почти половината от в 57 страни по света са изправени

...
Почти половината от в 57 страни по света са изправени
Коментари Харесай

Десетки милиони жени не са господарки на тялото си

Почти половината от в 57 страни по света са изправени пред ограничавания за това какво могат да вършат с телата си, като да вземем за пример да вършат секс, да употребяват контрацептиви или да търсят здравни грижи, се споделя в отчет на Организация на обединените нации, съобщи БГНЕС.
Авторите на отчета на Фонда на Организация на обединените нации за популацията за първи път се обърнаха към телесната автономност на дамите. Изследването, озаглавено „ Моето тяло е мое лично “, изброява офанзиви против дами в 57 страни, вариращи от обезчестяване до насилствена дезинфекция, от проби за непорочност до генитално осакатяване, заяви Агенция Франс Прес.
 Конституционният съд на Полша забрани абортите даже при увреждане на плода Конституционният съд на Полша забрани абортите даже при увреждане на плода
Конституционният съд на Полша постанови през днешния ден, че абортът по причина увреждане на плода опонира на конституцията, съобщи БНР, позов...
Проучването преглежда рестриктивните мерки върху дамите, които вземат решение какво да вършат с телата си, без боязън от принуждение или решение на някой различен по отношение на тяхната физическа целокупност.
" Тази липса на телесна автономност има големи последствия оттатък дълбоките вреди за обособените дами и девойки: евентуално угнетяване на икономическата продуктивност, подбиване на уменията и в следствие - на спомагателни разноски за опазването на здравето и правосъдната система ", се споделя в изказване на фонда на Организация на обединените нации за популацията.
Проучването показва, че единствено 56 % от страните, прегледани в отчета, имат закони или политики, осигуряващи задълбочено полово обучение.
„ Фактът, че съвсем половината от дамите към момента не могат сами да вземат решение дали да вършат секс, да употребяват контрацептиви или да търсят здравни грижи, би трябвало да ни възмути “, сподели шефът на UNFPA Наталия Канем.
 Защото без дамите нищо нямаше да е допустимо Защото без дамите нищо нямаше да е допустимо
Съвременната жена желае прекалено много от себе си и прекомерно малко за себе си. Жената на нашето време се е трансформирала в многоръката Шива, ко...
" По създание стотици милиони дами и девойки не имат личните си тела. Животът им се ръководи от други ", сподели Канем.
В отчета са изброени 20 страни или територии, в които има закони, които разрешават на изнасилвача да се ожени за жертвата, с цел да избегне наказателно обвиняване.
В него също са изброени 43 страни, които нямат закони, регулиращи изнасилванията в фамилни двойки, и се споделя, че повече от 30 страни постановат ограничавания върху придвижването на дамите отвън дома им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР