Почти може да усетите как грее от масатаНеобходими Продукти● яйца

...
Почти може да усетите как грее от масатаНеобходими Продукти● яйца
Коментари Харесай

Погача Лято

Почти може да усетите по какъв начин грее от масата

Необходими Продукти

● яйца - 3 бр.
● прясно мляко - 200 мл
● захар - 1 ч.л.
● сол - 2 ч.л.
● олио - 50 мл
● кисело мляко - 1 ч.ч.
● брашно - към 800 г
● прясна квас - 40 г
● масло - 60 г
● грис - или царевично брашно (1 шепа за овалване на рулото)

Начин на подготвяне

В топлото прясно мляко натрошете маята, прибавете по 1 ч.л. захар и брашно, разбъркайте и оставете за 10 минути да шупне.

След което към нея прибавете разрушените яйца, олио, киселото мляко и солта, разбъркайте. Към тях добавяте пресятото брашно поетапно и замесете меко тесто, завийте със стреч фолио и оставете за 30 минути на топло.

Разделете втасалото тесто на две равни елементи. Първата част разделете на 4 равни елементи и оформете топки. Разточете ги на четири кори и ги подредете една, върху друга като по сред им мажете на фино с меко масло, най-горната не мажете. Разточете наслоените кори на една огромна кора, която разрежете на 16 триъгълни късчета (като за кифлички).

На всеки триъгълник, направете в средата разрез, през който прекарвате два пъти острата част на триъгълното парче (като усукано става), навийте триъгълника като кифличка и подредете в кръг тава намазана с малко меко масло тава с диаметър – 30 см.

От втората част тесто, откъснете ¼ от него и оформете на топка- тя ще е в средата на тавата.

Останалото тесто, разточете на правоъгълна кора, намажете я с меко масло и навийте на руло. Поръсете рулото с грис или царевично брашно и оваляйте добре да полепне по цялото руло.

Поставете завършеното руло в тавата след кифлите в кръг. С ножица нарежете под ъгъл на няколко места рулото, само че не до долу и оформете разрязаните части на венчелистчета. Намажете отделеното топче с разрушен белтък и потопете в семената да полепнат щедро по него и поставете в средата на погачата.

Намажете с разрушен жълтък и 1 с.л. прясно мляко, единствено навитите кифли в кръг и оставете завършената погача за 30 минути да се понадигне.

Печете в авансово нагрята на 200 градуса фурна за 30 минути, откакто получи златист тен от горната страна, поставете парче алуминиево фолио.

Погачата Лято е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР