Почти 30% от водачите, които управляват моторни превозни средства в

...
Почти 30% от водачите, които управляват моторни превозни средства в
Коментари Харесай

Пътна полиция: Всеки трети в София кара дрогиран

Почти 30% от водачите, които ръководят моторни транспортни средства в София, го вършат след влияние на упойващи субстанции. Това сподели по време на чуването си в Столичния общински съвет (СОС) комисар Тенчо Тенев, шеф на отдел „ Пътна полиция “ - София.

Това са младежи сред 18 до 40 години. Младото потомство не се преценява с нищо, съобщи Тенев.

Началникът на „ Пътна полиция “ – София добави, че от началото на годината в София са регистрирани над 110 000 нарушавания на скоростта, хванати са 178 водачи след приложимост на опиати, а 298 са хванати да карат след приложимост на алкохол.

Столицата е доста натоварена, трафикът е огромен и ние сами не можем „ да огреем на всички места “, сподели Тенев.

По думите му всяка вечер в София има 15 автомобила на „ Пътна полиция “ и още пет, които обслужват автомагистралите към столицата.

В София стават доста леки пътнотранспортни катастрофи. Той добави, че от началото на годината броят на жертвите в София са с пет по-малко.

Молбата ни е, в случай че има опция, Столичната община да ни обезпечи средства, с цел да осигурим на повече булеварди стационарни камери за снимане на скоростта, сподели още Тенев.

От началото на годината най-вече пътни катастрофи в София са станали на Околовръстния път – 200, на „ Цариградско шосе “ са регистрирани 103 случая, а на бул. „ Черни връх “ – 51. Най-много жертви има при произшествия на Околовръстния път – 11, на „ Цариградско шосе “ – девет, на бул. „ Черни връх - три “, осведоми началникът на " Пътна полиция " - София.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР