Почти 24 часа след края на изборите, Държавната избирателна комисия

...
Почти 24 часа след края на изборите, Държавната избирателна комисия
Коментари Харесай

Хакнаха изборите в Северна Македония

Почти 24 часа след края на изборите, Държавната изборна комисия на С. Македония разгласи резултатите от вота. Забавянето, както изясни ръководителят на комисията Оливер Дерковски, се дължи на хакерска офанзива. Той добави, че не са породени съществени вреди, а единствено леко закъснение на оперативната активност на комисията, написа скопското издание " Слободен щемпел ".

Дерковски акцентира, че през последните няколко дни комисията е провела избори в извънредно сложна и комплицирана обстановка, породена от пандемията и уточни, че всички са очевидци, че организацията на този избирателен развой е била съответна и вота е протекъл безпрепятствено, съобщи организация " Фокус ".

" През вчерашния ден беше осъществена хакерска офанзива върху системата на комисията. Появиха се разнообразни спекулации, разнообразни лъжливи вести ", сподели Дерковски. " От името на комисията желая да отрека тези спекулации и да посоча обстоятелството, че работим в сходство с Избирателния закон, където процедурите за установяване на резултатите са тъкмо планувани ", сподели още той. Според окончателните неофициални резултати от предварителните парламентарни избори, извършени през вчерашния ден, обединението, ръководена от СДСМ " Можем ", печели 46 депутати, ВМРО-ДПМНЕ - 44, Демократичният съюз за интеграция (ДСИ) 15, " Алиансът на албанците и Алтернатива " - 12.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР