Почти 10 килограма експлозиви са намерени на мястото на вчерашния

...
Почти 10 килограма експлозиви са намерени на мястото на вчерашния
Коментари Харесай

Почти 10 кг са намерени на мястото на атентата в Анкара

Почти 10 кг експлозиви са открити на мястото на вчерашния атентат пред министерството на вътрешните работи в Анкара, съобщи Българска телеграфна агенция.

По информация на турската телевизия А-Хабер единият от двамата терористи е носил 9,7 кг пластични експлозиви С-4. Той бе обезвреден пред Министерство на вътрешните работи турската столица, откакто полицията съумя да го простреля преди да успее да задейства взривното устройство.

Преди това неговият сателит се самовзриви пред постройката на министерството на вътрешните работи. При детонацията бяха ранени двама служители на реда.

На мястото на нападението са били открити и три ръчни гранати, гранатомет и огнестрелно оръжие, заяви министерството на вътрешните работи.

В следобедните часове стана ясно, че Кюрдската работническа партия (ПКК) поема отговорност за нападението.

По-късно от министерството на вътрешните работи оповестиха, че е открито, че един от нападателите е член на ПКК.

В рамките на следствието е открита самоличността на един от терористите. Той е бил член на сепаратистката терористична формация ПКК. Работата по определяне на самоличността на втория терорист не престава, се споделя в изказване на турското Министерство на вътрешните работи.

Междувременно министерството на националната защита на Турция заяви в акаунта си в обществената мрежа Екс, че турските военновъздушни сили са направили довечера редица акции в Северен Ирак, където бойците от ПКК имат бази.

При интервенциите са били изумени 20 цели на ПКК в регионите Метина, Хакурк, Кандил и Гара. При ударите са били убити доста бойци от ПКК, показаха от министерството на националната защита.

По време на отриването на новата парламентарна година на Меджлиса президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Турция уверено ще продължи битката против тероризма както в страната, по този начин и отвън нея, „ до момента в който не бъде премахнат и последният терорист “.

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, е избрана като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Групировката има бази в Северен Ирак и обвързваните с нея бойци са дейни в Северна Сирия.
По обявата работи: Георги Николов БНР подкасти: В центъра на системата
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg