Почивката на морето – по-скъпа от миналото лято. Заради по-високите

...
Почивката на морето – по-скъпа от миналото лято. Заради по-високите
Коментари Харесай

Почивката на морето ще е по-скъпа с 20-30% тази година

Почивката на морето – по-скъпа от предишното лято. Заради по-високите разноски - нощувките в курортите по Черноморието ще са със приблизително 20-30 % по-високи цени, демонстрират офертите на туроператорите. Така седмица край вълните може да ни излезе с 200-300 лева от горната страна по отношение на предишното лято. Колко ще плащаме, в случай че изберем хотел, къща за посетители или къмпинг ревизира Георги Георгиев.
Това лято Александра Попова ще заложи на фамилна отмора на българското Черноморие. Преглежда офертите за седмица в южните курорти – в хотели ол инклузив и съпоставя цените по отношение на предишното лято.
„ С 15-20 % от горната страна са цените по отношение на предходната година. Тоест, ще ни излезе най-малко 200 лева повече”, счита туристката.
За да проверим какъв брой ще ни коства почивката край вълните това лято, стягаме багажа и тръгваме към морето.Започваме обиколката от Северното Черноморие. От Крапец до Царево ще съпоставим цените и изискванията в квартири, къщи за посетители, апарт комплекси, къмпинги и първокласни хотели.
Първата ни спирка е Балчик. Хотелиерите в курорта чакат мощен сезон. И това лято още веднъж ще разчитат най-вече на туристи от България и Румъния.
Виктор Лучиянов ръководи 4-звезден хотел в курорта. Пресмята, че от предишното лято до в този момент разноските му са скочили с пъти. Затова е заставен да вдигне цената на нощувката.
„ В нашия обект цената през дейния сезон предходната година. е била 159 лева – закуска с нощувка. Тази година цената ще бъде 177 лева и то единствено, с цел да се покрие разликата при енергоносителите”, разясни той.
По-евтин вид за отмора в курорта са къщите за посетители. И в тях обаче нощувката ще е по-скъпа от предишното лято.
„ Цените сме ги завишили минимално, тъй че да бъдат налични за всички гости”, разясни Мими Василева, притежател на къща за посетители.
Още по на север – в Крапец – към този момент резервациите са малко, само че разноските и там порастват. Затова и там нощувките ще са най-малко с 10 % по-скъпи.
В Тюленово този сезон нощувките стартират от 40-45 лева и доближават до 75. Офертите са приблизително с 18 % нагоре по отношение на предишното лято, само че в хода на сезона ще има още едно покачване, пресмятат хотелиерите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР