Почивка и релакс, съчетани с културен туризъм Надали има човек,

Почивка и релакс, съчетани с културен туризъм Надали има човек, ...

Вълнуващи спортни събития в комплекс Тракиец през 2021Почивка и релакс, съчетани с културен туризъм Почивка и релакс, съчетани с културен туризъм
Надали има човек, който не обича малките бягства от напрегнатото градско ежедневие. А с настъпващите празници, а пък и то...
Има нещо изключително грациозно и магично, почти като притегателна сила, когато наблюдаваме коне. Авторитетното им присъствие и непосредствената близост понякога са достатъчни, за да се почувстваме по някакъв начин свързани с тези величествени животни. А когато към уравнението прибавим вълнуващи турнири и надпревари, адреналинът веднага се вдига!
Колкото и да търсите, надали ще успеете да намерите спорт, толкова интересен и пленителен, колкото конната езда. Защо е така ли? Много просто – конете не идват с ръководство с инструкции и дори самото гледане на нещо подобно ви кара да се чувствате като свидетели на тайната връзка между кон и ездач, която се развива пред очите ви.
Добрата новина е, чепредлага пълно откъсване от градския стрес, благодарение на многото си възможности за релакс, но пък и ви дава невероятната възможност да се докоснете до приказния и вълнуващ свят на конете на живо.
е домакин на много държавни първенства по прескачане на препятствия. Всяка година се организират отворени турнири, които имате невероятната възможност да наблюдавате, докато сте отседнали в комплекса. Без съмнение едно от най-вълнуващите събития, които ще се състоят през 2021 година, е Турнирът по прескачане на препятствия "Тракиец", който ще се проведе на 15 и 16 май. През тези дни можете да се насладите на гледката на 100 коне и ездачи от цяла България, които ще се състезават през уикенда.


5-те топ правила при язденето на кон 5-те топ правила при язденето на кон
Конната езда далеч не е обикновен спорт, защото включва общуване с друго същество. Дори и да се страхувате от тези величествени животни...
През лятото, на 20-22 август, може да станете свидетели на още една вълнуваща надпревара – Държавното първенство от тежък клас. Спокойно можем да наречем това състезание „черешката на тортата”, тъй като се съревновават най-добрите коне и ездачи на България, а височината достига до 145-150см. Това състезание е шампионат, тоест печели най-добрият тандем на база резултати от трите състезателни дни.
През все още топлите есенни дни, на 15-17 октомври, ще имате възможност да наблюдавате Държавно първенство за млади коне. Състезанието отново е шампионат, вземат се резултатите от всички състезателно дни. За 4-годишноте коне са 2 дни, за останалите 5,6 и 7-годишни – 3 състезатезателни дни.
Спортният календар на конна база „Тракиец” ще бъде закрит от едно наистина доста величествено събитие, което няма да искате да пропуснете, ако сте сред феновете на тези красиви животни. Става дума за Изложението на коне от порода „български спортен кон” с дати на провеждане 6-7 ноември.

Ако се интересувате от конна езда, посетете някое от интересните спортни събития, които ще се проведат в "Тракиец" през 2021. Със сигурност ще станете свидетели на вълнуващи състезания, а и ще можете да се отдадете на приятна почивка в комплекса.

Невероятните ползи за децата от конната езда Невероятните ползи за децата от конната езда
Детството е пълно с вълнуващи истории и ролеви игри, така че конната езда е своеобразно почукване на вратата на свят, насел...

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Източник: actualno.com