Почитателите на котките могат да посочат милион причини, поради които

...
Почитателите на котките могат да посочат милион причини, поради които
Коментари Харесай

Кои са най-популярните породи котки в света

Почитателите на котките могат да посочат милион аргументи, заради които харесват своите котешки другари, само че някои породи имат личностни черти, които ги вършат изключително известни. Вижте кои са най-популярните породи котки в света.

Сиамска котка

Със своите зашеметяващи сини очи не е чудно, че е класирана като най-популярната порода котки през 2011 година Сиамците са цялостни с сила и ще ви вършат компания през целия денонощно, а вроденото му любознание е именито.

Персийска котка

Бляскавата персийска котка беше втората най-популярна порода породи котки в Америка предходната година - и то с основателна причина. Това е гальовен, спокоен и експресивен приятел. Обемната четина на персийската котка изисква много грижи, само че притежателите означават, че това е почтена жертва спрямо това, което получават от пухкавото коте.

Мейн Куун

 Мейн Куун Снимка: ClaudiaWollesen/pixabay.com

Мейн Куун е на трето място в нашия лист, това е същински гальовен колос. По принцип се схваща с всички, даже с кучета, и е прочут с това, че следва членовете на фамилията си от стая в стая. Тази порода с пухкава опашка може да тежи сред 9 и 18 кг!

Регдол

Вероятно ще се влюбите на мига в тези огромни, сини очи. Нежният му манталитет и способността да се сприятелява с лекост значат, че този пух е подобаващ за разнообразни фамилии.

Бенгалска котка

Атлетичен, образован, деен и самостоятелен приятел. Това са единствено някои от думите, които нормално се употребяват за разказване на бенгалската котка. Не е толкоз общителен хазаин като доста от другите известни котки в нашия лист, само че въпреки всичко изисква внимание - може даже да се разхожда на каишка!

 Бенгалска котка

Хималайска котка

Хималайските котки са пухкави, чаровни и уравновесени като темперамент. Пред непознати може да са резервирани от време на време. Към стопаните си са нежни и любящи домашни любимци.

Американска късокосместа котка

Това е една от най-популярните породи котки в света. Тези писани са страхотна компания за живот в градска среда. Гальовни и другарски настроени са. Могат да се схващат и с кучета.

Манкс

Манкс има и гальовен, палав темперамент. Той е благополучен да мяука или да бърбори със стопанина си. Някои котки Манкс се привързват изключително единствено към един член от фамилията, а други раздават обич на всеки във семейството.

 Манкс

Руска синя котка

Това е спокоен, образован и елементарен за обичане бухнал другар - всички черти, които има, го трансформират в една от най-популярните котки в света. Въпреки че евентуално е по-малко взискателна от доста други котки, съветската синя котка е възхитителна.

Донски сфинкс

Любопитен, интелигентен и занимателен котак, който жадува за овации поради своите лудории. Всъщност той обича вниманието толкоз доста, че ще ви наподобява като шоу звезда.

Други известни породи котки са: ангорска котка, манчкин, рагамъфин, норвежка горска котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР