Почистването на речните корита е една от основните задачи, които

...
Почистването на речните корита е една от основните задачи, които
Коментари Харесай

ОА си намери приоритет – речните корита

Почистването на речните корита е една от главните задания, които слага служебният кабинет на всички държавни институции по места, а регионалните шефове са натоварени с нейното реализиране.

Това съобщи регионалният шеф на област Пловдив Ангел Стоев при откриването на работна среща с присъединяване на ръководители от РИОСВ-Пловдив, Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ (БДИБР),  представители на компаниите реализатори. В нея присъединяване взеха също неговите заместници – Даниела Николова и Иванка Петкова, както и специалисти от регионална администрация.

Няма да позволи процедурни неуредици да забавят процеса, тъй като отбраната на живота и имуществото на жителите на региона е моя първа задача, сподели Стоев.

Той моли РИОСВ-Пловдив и БДИБР да одобряват като приоритет дейностите по разчистване и подсилване на речните корита и да спомагат методически на компаниите, според съответните наредби, както и да упражняват следващ надзор.

Стоев акцентира, че желае от общините също да подхващат ефикасни превантивни дейности за разчистване на реките на територията на своите обитаеми места.

Като също чака от РИОСВ-Пловдив и Басейнова дирекция да оказват цялостно подпомагане, с цел да може процесът по почистването на върви в синхрон с този в региона.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР