Почистването на речните корита е една от основните задачи, които

...
Почистването на речните корита е една от основните задачи, които
Коментари Харесай

Ангел Стоев: Почистването на речните корита е основен приоритет пред следващите месеци

Почистването на речните корита е една от главните задания, които слага служебният кабинет на всички държавни институции по места, а регионалните шефове са натоварени с нейното реализиране. Това съобщи регионалният шеф на област Пловдив Ангел Стоев при откриването на работна среща с присъединяване на ръководители от РИОСВ-Пловдив, Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион " (БДИБР), представители на компаниите реализатори. В нея присъединяване взеха също неговите заместници - Даниела Николова и Иванка Петкова, както и специалисти от регионална администрация.

„ В нашата област са основани всички нужни условия за превантивни действия по поречията на реките, при безусловно съблюдаване на закона, с работеща Междуведомствена експертна комисия и настоящи контракти с фирми-изпълнители. Необходимо е обаче процедурите да се ускорят и това да стане приоритет в работата на Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейнова дирекция “, акцентира Ангел Стоев. По думите му би трябвало да се употребява времето преди високите зимно-пролетни води и да се обезпечи оптималната проводимост на речните корита. „ Няма да позволи процедурни неуредици да забавят процеса, тъй като отбраната на живота и имуществото на жителите на региона е моя първа задача “, бе безапелационен регионалният шеф. Той моли РИОСВ-Пловдив и БДИБР да одобряват като приоритет дейностите по разчистване и подсилване на речните корита и да спомагат методически на компаниите, според съответните наредби, както и да упражняват следващ надзор.

Ангел Стоев акцентира, че желае от общините също да подхващат ефикасни превантивни дейности за разчистване на реките на територията на своите обитаеми места. Като също чака от РИОСВ-Пловдив и Басейнова дирекция да оказват цялостно подпомагане, с цел да може процесът по почистването на върви в синхрон с този в региона.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР