Почистени и възстановени са Симеоновските езера. Столична община продължава рехабилитацията

...
Почистени и възстановени са Симеоновските езера. Столична община продължава рехабилитацията
Коментари Харесай

Почистени и възстановени са Симеоновските езера

Почистени и възобновени са Симеоновските езера. Столична община продължава рехабилитацията на спортната и туристическа инфраструктура на Витоша.

Днес бе показано осъщественото по разчистване и възобновяване на Симеоновските езера като част от Споразумението сред Фондация „ София – европейска столица на спорта “ и Природен парк „ Витоша “. Кметът на София Йорданка Фандъкова посети мястото, където е осъществено разчистване и рехабилитация.

„ Симеоновските езера са измежду емблематичните естествени явления на Витоша и измежду най-популярните и посещавани от столичани и гостите на града. Сега те към този момент са почистени и привлекателни, това стана допустимо с помощта на дълготрайната „ Програма за Витоша “ и „ Споразумението “ за Витоша ", сподели кметът Фандъкова. Двата документа бяха подписани на 9 юни
2020 година и по тях тече усилена активност към този момент втора година. „ Въпреки, че Общината има дребна благосъстоятелност в планината, всяка година влагаме в това Витоша да бъде привлекателна за многото гости на естествения парк. Тази година вложихме над 160 000 лева в рехабилитация на
туристическата инфраструктура, уточни също кметът. Освен изчистените от наноси Симеоновски езера, към този момент втори сезон се прави подновяването и слагането на нова туристическа и велосипедна маркировка на Витоша, което вършим дружно с Дойчин Боянов. Табелите улесняват хората в планината и ги защищава от изгубване. Възстановихме 11 чешми, навеси на спирки, заслони, публични тоалетни, следва построяването на една детска площадка в околност " Бели брези ". Така подобряваме изискванията за разходна на софиянци и гостите на града. Знаем, че Витоша към този момент от дълго време е един градски парк – в събота и в неделя десетки хиляди са измежду зеленината, хубостите и чистия въздух на планината. Много значимо е всички да обичаме и да пазим планината, “ сподели също Йорданка Фандъкова.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР