Починалите деца с коронавирусна инфекция от началото на пандемията са

...
Починалите деца с коронавирусна инфекция от началото на пандемията са
Коментари Харесай

МЗ: 17 деца с коронавирус са починали от началото на пандемията у нас

Починалите деца с коронавирусна зараза от началото на пандемията са 17. В сега са 115, оповестяват от Министерство на здравеопазването за OFFNews.

Сред признатите за болнично лекуване най-вече са бебетата (до 1 година) - 25. Три от приетите в болница деца са в тежко положение, демонстрира още справката от здравното министерство.

По данни на Единния информативен портал от началото на пандемията потвърдените случаи във възрастовата група 0-19 година са 28 029. С разпространяването на Делта разновидността у нас, броят на заболелите измежду най-малките бележи растеж. 
 Съединени американски щати са подготвени да стартират имунизация против COVID-19 при 5-11-годишни деца Съединени американски щати са подготвени да стартират имунизация против COVID-19 при 5-11-годишни деца
Белият дом заяви през днешния ден, че Съединени американски щати са подготвени да стартират да имунизират децата на възраст 5-11 години против COVID-19 още от идващия месец....

Анализ на Националния център по заразни и паразитни заболявания към 16 октомври, демонстрира нарастване на случаите при деца и подрастващи до 278,9 на 100 000 за 14 дни.

Най-честите признаци на Делта разновидността при децата са температура, болежка в гърлото, хрема, повръщане, диария, кашлица. Специалистите поучават при сходни прояви незабавно да се потърси консултация с лекуващия педиатър. Те допълват, че утежняване може да настъпи сред 2 и 6 седмици след диагностициране на инфекцията. Състоянието е разказано като внезапно повишение на температурата над 39 градуса, възможна е поява на обрив и конюнктивит, стомашно-чревна симптоматика, повръщане, мултиорганно засягане и засягане на сърцето. При навременно лекуване обаче тези признаци отшумяват.

Данните на здравното министерство демонстрират, че съществена част от признатите за болнично лекуване деца с ковид са от възрастовата група до 12 години, за която нито една ваксина към момента не е получила позволение за приложимост от Европейската организация за профилактика и надзор на болесттите. Статистиката у нас обаче сочи, че и над 12 година броят на имунизираните и извънредно невисок.

Със приключен имунизационен курс във възрастта 12-14 години са 3457 деца, изцяло ваксинирани в групата 15-16 години са 3895, а от 17 до 19 година - 16 672, демонстрират данните в Единния информативен портал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР