Почина Яна Янчева, музикалният мениджър, който за първи път докара

...
Почина Яна Янчева, музикалният мениджър, който за първи път докара
Коментари Харесай

24 часа: Почина Яна Янчева

Почина Яна Янчева, музикалният управител, който за първи път докара италианските звезди в България Ал Бано и Тото Кутуньо.

Пепа Петрова показа тъжната вест в профила си във фейсбук

RIP! В памет на Яна Янчева!

Cara mia bellissima Yana!

Пак ужасна вест! Току-що научих- от стената на Ники Томов, че в по-добрия свят се е преселила моята другарка и сполучлив менажер -красавицата Яна Янчева! Това е дамата с невероятните италиански контакти в шоубизнеса, и тя направи концерти в България на звезди като I Pooh, Al Bano (тя е на фотографията с Аl Bano), Marco, Mendoza, Foreigner, Ricchi e Poveri доста други. Не беше от хората, които тръбят за делата си, а от тези, които невидимо правеха толкоз доста за българската просвета по извънредно непретенциозен метод.



Яна беше най-деликатното и благо създание, което съм срещала. Доста неща ни свързват, само че ще ви опиша две случки. Беше 2000-ата година. Взех командировъчно за Рим за една седмица. Но единствено аз си знаех, че тази командировка няма да мине добре без моята италианска самодива Яна Янчева! Поканих я да пристигна с мен. Съгласи се. Трябваше и двете да се вместим в скромния бюджет, който отпуска редакцията за един човек. След като купихме самолетните билети, останахме без пари. Тя откри къде да спим в Рим съвсем гратис, само че не бяхме планували пари за храна. В хладилника на хазяите, другояче на пъпа на Рим, имаше едно парче сирене пармезан. Двете си делихме това парче в продължение на 5-6 дни. Намерихме дребни и за един геврек. Вечерта, преди да поемем назад към България, ни поканиха на публична вечеря по българска линия. Двете с Яна тихичко се сбутахме, кикотейки се: “Да не се издаваме, че не сме яли една седмица! " И по този начин на гладен корем, само че с диктофон, направихме много забавни репортажи и интервюта- Микеле Плачидо /комисар Катани/, Дето Мариано, видни българи в Италия. За страдание Челентано беше отпътувал за лятната си вила (самият той й го сподели по телефона!) Стоеки под купола на величествения San Pietro Яна ми сподели: " Виж, Пепче, какъв брой сме мъчнички хората пред Бога! ".

Прибрахме се много вталени в София, само че с доста прекарвания! Димитър Шумналиев ме изпрати на тази командировка, само че тогава аз не му споделих по какъв начин е предходна.

Как Яна нито веднъж не се оплака от несгодите, които преживяхме във Вечния град! Напротив непрестанно звънеше за нови възможи изявленията.

Няколко месеца преди този момент, края на 1999, научих, че Франко Неро е в София за малко. Да, само че късно - към този момент беше на летището. Тичам натам с фоторепортер. Яна съумя да върне огромния артист от самолета съвсем, и направих единственото за България изявление. Разбира се небрежно, само че от време на време 15 минути са доста по-ценни от 2 часа, изключително в случай че против теб е тъкмо Франко Неро! Пак с помощта на Яна! Излшно е да загатвам, че говореше съвършен италиански.

Скъпа Яна, в никакъв случай няма да не помни какво си направила за мен! Нито усмивката ти, нито стоицизма, нито възприятието ти за комизъм, нито неповторимата ти физическа и духовна хубост! Толкова приятни мигове подари на музикалните почитатели с концерите, които правеше!

Carra mia Yana! Няма да бъдеш забравена!

Лек полет към неизвестността! Но за какво толкоз рано?
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР