Почина легендата на БНТ Анахид Тачева. Една от най-красивите и

...
Почина легендата на БНТ Анахид Тачева. Една от най-красивите и
Коментари Харесай

Почина легендата на БНТ Анахид Тачева

Почина легендата на Българска национална телевизия Анахид Тачева. Една от най-красивите и харизматични дами на малкия екран и сигурно най-известната. Поклонението пред Анахид Тачева ще бъде в сряда, от 14:30 ч в църквата " Свети Седмочисленици " в София.

Анахид Тачева е родена на 15 октомври 1940 година в София. Печели конкурс на Българската телевизия едвам на 22, през 1962 година, и от този момент дълги години е говорителка на Първа стратегия.

Анахид Тачева става една от най-известните и разпознаваеми говорителки. Толкова е известна, че митовете за нея са повече от истината. В коридорите на малкия екран още се описват митове, че е успявала да научи наизуст извънредно дълги текстове, с цел да ги показа на екрана. Тогава, когато е нямало аутокю.

Първият ѝ брачен партньор е артистът Коста Цонев. Тя се омъжва за него през 1958 година. После се развеждат и още веднъж се женят. Легендарният водещ Димитър Цонев е техен наследник.

През 2016 година Анахид Тачева извънредно тежко приема гибелта на сина си. Тя има и две дъщери - Теодора и Анахид от втория ѝ брак с Васил Тачев. Анахид Тачева умря единствено месец след 82-рия си рожден ден. Поклон пред паметта ѝ!

Източник:БНТ

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР