Почина кметът Крум Георгиев, който управлява цели 51 години самоковското

...
Почина кметът Крум Георгиев, който управлява цели 51 години самоковското
Коментари Харесай

Почина Крум Георгиев, управлявал Бели Искър в продължение на 51 години

Почина кметът Крум Георгиев, който ръководи цели 51 години самоковското село Бели Искър. Тъжната вест оповестиха от кметството.

" Той беше образец за отдаденост към работата с над 50 годишния си опит като кмет. Всичко, което той е направил през годините за селото, ще остане във времето след него и ще демонстрира на поколенията напред какво значи да бъдеш насочен, безрезервен, твърдоглав и да бъдеш заслужен властник! Поклон пред паметта му! ", написа във фейсбук страница на кметство Бели Искър.

Крум Георгиев става кмет на 1 ноември 1968 година, като тогава е 32-годишен. Бай Крум, както го назовават локалните поданици е на поста си по време на два режима – социализъм и народна власт, изкарал 13 мандата. Той съобщи кметския пост в селото през 2019 година, когато изгуби балотажа. Казва, че формулата на сполучливото ръководство е в това да бъдеш покрай хората и да ги чуваш.

Крум Георгиев е вторият най-дълго управлявал в България. Пет години повече има в кариерата си Данчо Димитров, който до 2018 година бе отпред на Долни Окол, също Самоковско село.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР