Почина дългогодишният самодеец от Фолклорна група Германея към читалище Просветен

...
Почина дългогодишният самодеец от Фолклорна група Германея към читалище Просветен
Коментари Харесай

Обичаният певец Кирил тръгна към Италия, за да види сина си, но издъхна насред пътя

Почина дългогодишният самодеец от Фолклорна група „ Германея ” към читалище ”Просветен лъч-1905 ” в Сапарева баня Кирил Тодоров. 65-годишният артист в групата е умрял на ферибота Гърция – Италия, на път за Ботуша, където живеят синът му и едната от двете му дъщери.

„ Кирил е пътувл с ТИР, каран от негов прочут. Отивал е на посетители на сина си Иван, който от години живее в Италия със фамилията си. На ферибота му прилошало и умрял. В момента се намира в болница в Гърция. Трагедията за брачната половинка му Тимка, която е певица в хора към локалната църква „ Св. Четиридесет мъченици”, и цялото семейство е голяма. Кирил беше добър човек. Жалко че си е отишъл. Още повече че не е могъл да види децата си, поради което е подхванал това пътешестване. За страдание такава е ориста на значително българи, чиито деца поради неналичието на вероятност в страната се запиляха по света”, разясняват сапаревобанци.

Близките на Кирил в този момент са изправени пред нелеката задача да транспортират натрупа, написа в. " Вяра ".

Кирил Тодоров бе единственият мъж във фолклорната група, спечелила десетки оценки от фолклорни фестивали в района и страната. Тодоров е пенсионер от мините в Бобов дол. Преди години беше във фолклорната група „ От извора” при едноименното читалище в планинското градче.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР