Почина Арно Белтрам - жандармеристът, разменил се за жена, държана

...
Почина Арно Белтрам - жандармеристът, разменил се за жена, държана
Коментари Харесай

Почина Арно Белтрам - героят на Франция, който влезе невъоръжен при терорист

Почина Арно Белтрам - жандармеристът, разменил се за жена, държана като жив щит от терориста при вчерашната офанзива в супермаркет в Южна Франция.

Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон написа в "Туитър ", че полковник Белтрам е "загинал за страната си ".

Полковникът влезе невъоръжен в супермаркета, с цел да бъде освободена дамата. Той съумял да остави включен телефона си, тъй че полицията да може да слуша какво става вътре в супермаркета. Властите обявиха, че щом чули изстрели от вътрешната страна, решили да щурмуват.

Терорист умъртви 3-ма и рани 16 души в драма със заложници във Франция

Френският президент Еманюел Макрон отдаде респект на Белтрам, като съобщи, че той е умрял като воин при нападенията в Южна Франция и заслужава уважението и възхищението на цялата нация.

Подполковник Арно Белтрам почина в работа на страната, на която към този момент бе дал толкоз доста. Той почина героичен, жертвайки живота си, с цел да постави завършек на смъртоносната офанзива, осъществена от терорист джихадист, съобщи в официално съобщение Макрон.

Белтрам става част от елитните полицейски специфични елементи през 2003 година, а през 2005 година служил в Ирак. През декември предходната година той провел във френския департамент Од образование по какъв начин да се работи при обстановка с взимане на заложници.

ВИЖТЕ СИТУАЦИЯТА В ТРЕБ В ГАЛЕРИЯТА

RT @TerrorEvents: #France #Trèbes - Lieutenant-Colonel Arnaud #Beltrame, 45. He walked into the supermarket in exchange of a hostage. He is now fighting for his life. pic.twitter.com/K0z5SnnHXt // Say a prayer for a man who voluntarily put his own life on the line to save a hostage.
— Phil Barackman (@soarski) March 23, 2018
Белтрам беше тежко ранен и с неговата гибел починалите при вчерашната офанзива стават четирима, 15 души бяха ранени. Групировката "Ислямска страна " пое отговорност за офанзивата, най-кървавата, откогато Еманюел Макрон стана президент през май.

Вчера сутринта във френския град Каркасон Редуан Лакдим атакува хора в автомобил, с цел да го открадне: един от пасажерите беше погубен, а лидерът - ранен. Втората си офанзива терористът извърши против трениращи покрай поделението си командоси, откривайки огън по тях.

Третото нахлуване той извърши в прилежащия град Треб: в локален супермаркет взе хора за заложници. В резултат на нападението починаха още двама души. Впоследствие Лакдим беше премахнат при взлом на супермаркета от специфичните сили.

Редуан Лакдимто извикал "Аллах е популярен " и твърдял, че "е боец " на "Ислямска страна " сега, в който влизал в супермаркета, в който взе заложници, заяви прокурорът на Париж Франсоа Моленс, който управлява следствието по случая и нормално се занимава в следствия на терористични офанзиви. Моленс сподели, че нападателят е споделил, че е подготвен да почине поради Сирия. Поискал освобождението на свои "братя по идея ", преди да стреля по клиент и по чиновник на магазина, които са умряли на място.

Нападателят е 25-годишен, роден в Мароко.

Според Моленс той е бил прочут на органите на реда за радикализация, поради връзките си със салафитските среди. Властите го следили, само че не разкрили нищо, което да навежда на мисълта, че той съставлява непосредствена опасност.

Арстувана е жена, която "споделяла живота на нападателя ".

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести и любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР