Победителят в Източната конференция от редовния сезон Тампа Бей се

...
Победителят в Източната конференция от редовния сезон Тампа Бей се
Коментари Харесай

Тампа Бей убедително напред в плейофите

Победителят в Източната конференция от постоянния сезон Тампа Бей се наложи с 3:1 над гостуващия Ню Джърси и завоюва серията с 4:1 победи, с цел да се класира за втория кръг на плейофите в Националната хокейна лига.

19-годишният Михаил Сергачов откри резултата в 8:07 минута и стана най-младият състезател с гол в елиминациите в клубната история, а малко след средата на третия интервал Никита Кучеров удвои.

Кучеров, който приключи постоянния сезон на трето място при реализаторите със 100 точки, направи връх за Тампа Бей, откакто приключи серия от плейофите с 10 точки (5 гола и 5 асистенции). Той се разписа за 27-и път в кариерата си в елиминациите, с което се изравни с втория най-хубав голмайстор за клуба Венсан Льокавалие.

Патрик Маруун върна очакванията на Ню Джърси три минути преди сирената, само че Райън Калахан реши всичко с попадение на празна врата 1.7 секунди преди края.
Андрей Василевски отрази 26 шайби за домакините, а вратарят на гостите Кори Шнайдер направи 36 спасявания.

Тампа Бей чака спечелилия от двойката Бостън и Торонто, като канадците завоюваха петия мач с 4:3 като посетители тази нощ и понижиха изоставането си на 2:3 триумфа.
Фредрик Андерсен парира 42 изстрела за гостите, които малко след средата на мача взеха задатък от 4:1 след попадения на Конър Браун, Андреас Йохансон, Тайлър Бозак и Джеймс ван Римсдайк и удържаха до края.

Дейвид Бейкс, Шон Кюрали и Ноел Ачиари вкараха за Бостън.

Вашингтон завоюва с 4:3 след продължение против гостуващия Кълъмбъс и обърна резултата в серията от 0:2 до 3:2 победи.

Никлас Бекстрьом вкара решаващото попадение в 11.53 минута на добавеното време. Той приключи с две попадения и асистенция.

Евгени Кузнецов и Ти Джей Оши също се разписаха, а вратарят Брейдън Холтби приключи с 39 спасявания.

Мат Калвърт вкара два пъти за Кълъмбъс, а Оливер Бьоркстранд също осъществя, само че това не беше задоволително./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР