Победата на Франция на Световното първенство по футбол ще осигури

...
Победата на Франция на Световното първенство по футбол ще осигури
Коментари Харесай

Световната титла помпа икономиката на Франция

Победата на Франция на Световното състезание по футбол ще обезпечи спомагателен растеж от 0,2 пункта на потреблението в страната през 2018 година. Това предвижда международният водач в застраховането на търговски заеми – Euler Hermes.

Според изчисленията на специалистите нарастването на потреблението ще се промени от прогнозните 1,1% до 1,3%. Това от своя страна ще докара и до растеж на Брутният вътрешен продукт на Франция от прогнозния 1,8% до 1,9% през 2018 година.

Световното състезание по футбол ще има позитивен резултат и върху стопанската система на домакините – Русия. Според прогнозите на анализаторите на Euler Hermes поради спомагателни вложения в инфраструктура и доходи от туризъм страната прибавя 0,1 пункта към растежа на Брутният вътрешен продукт през 2018 година, като по този начин той ще доближи до 1,9%.

Вложенията в нова инфраструктура, които се пресмятат на 760 милиарда рубли, пък са били фактор за лек напредък на стопанската система през 2017 година, като са добавили към 0,2 пункта.

Сходен беше и резултатът върху стопанската система на предходните домакини от Бразилия. Въпреки по-сериозните упования мега спортните събития - Световното състезание по футбол и Олимпиадата, прибавиха едвам 0,2 пункта към растежа на Брутният вътрешен продукт през 2014 и приблизително към 0,1 пункта през идващите две години. Те имаха по-сериозен резултат върху инфлацията в страната.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР