По заповед на украинската армия служителите на всички общински служби

...
По заповед на украинската армия служителите на всички общински служби
Коментари Харесай

Киев изтегля чиновниците си от Авдеевка

По заповед на украинската войска чиновниците на всички общински служби би трябвало да изоставен дребния град Авдеевка в източната част на страната, който беше мощно обиден от съветските офанзиви.

" За страдание, Авдеевка от ден на ден се трансформира в място от постапокалиптичен филм ", съобщи нощес военният шеф Виталий Барабаш, представен от украинската организация УНИАН. По думите му поради непрекъснатите офанзиви градът се е трансформирал в лунен пейзаж.

В резултат на това, по думите му, е взето решение да бъдат евакуирани чиновниците на общинските служби, които до момента са поддържали жизнеспособността на града. Преди войната Авдеевка е имала към 32 000 поданици.

Малкият град се намира единствено на няколко километра северно от следения от Русия огромен град Донецк. От няколко дни той е в центъра на тежки съветски офанзиви. След несполучливите офанзиви край Бахмут съветските военни в този момент са преместили фокуса на офанзивите си към Авдеевка, съгласно украински свидетелства.

Руският президент Владимир Путин продължава да има вяра, че в последна сметка може да завоюва войната в Украйна, " постигайки цялостна победа ", се споделя в следващата сводка на Американския институт за проучване на войната (ISW).

" Нито Украйна, нито Западът са го убедили, че би трябвало да обмисли каквото и да е неконвенционално или компромисно решение ", считат специалистите от Съединени американски щати. - Вместо това Путин продължава да се концентрира върху постигането на първичните си военни цели посредством нескончаем спор, който желае да завоюва или да наложи волята си на Украйна със мощ, или като пречупи волята на украинския народ, откакто западната поддръжка за Киев пресъхне. "

Според специалистите на ISW съветският президент изхожда от обстоятелството, че и двете международни войни, Гражданската война в Съединени американски щати и Наполеоновите войни са приключили едвам след съкрушителното проваляне на една от страните, когато мирният контракт просто фиксира действителността, зародила на бойното поле, осведоми Българска телеграфна агенция.

Но историята предлага доста контрапримери: Дейтънското съглашение постави завършек на спора в Босна, въоръженият спор в Северна Ирландия завърши със съглашението от Белфаст, а арабско-израелската война от 1973 година завърши с резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

През последните шест месеца Москва хвърли в нахлуване по фронтовата линия по-голямата част от своите 300 000 мобилизирани резервисти и 40 000 предварително освободени пандизчии, напомнят специалистите, само че " резултатите от тези старания не са впечатляващи ".

В същото време всички международни медии (включително съветските и украинските) разискват идното украинско контранастъпление: всички са сигурни, че то ще се случи - единственият въпрос е къде и по кое време.

" Това би бил подобаващ миг Путин да стигне до извода, че Русия не може да наложи волята си на Украйна и че би трябвало да търси компромисно решение. Той обаче очевидно не е стигнал до този извод ", заключават създателите и напомнят, че Путин учтиво даде обещание да прегледа предлагането на Пекин да помогне за сключването на мир, когато се срещна персонално с китайския президент Си Цзинпин - и с това диалозите за мирния развой завършиха.

Тъй като би трябвало да се приказва с Путин на неговия език и въз основа на неговите действителности, обобщават създателите на документа, украинската войска " би трябвало да нанесе на [руските сили] вреди в такава степен, че Путин и близкото му обграждане... да схванат, че съветските въоръжени сили не могат да се надяват да подобрят резултата от войната, като продължат военните дейности.

Въпреки това, даже в случай че контранастъплението на Киев се окаже извънредно сполучливо, единствено то може да не е задоволително, " тъй като Путин няма да одобри обстоятелството, че е некадърен да завладее Украйна ", считат американските специалисти.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР