По заповед на украинската армия служителите на всички общински служби

...
По заповед на украинската армия служителите на всички общински служби
Коментари Харесай

Украинската армия призова общинските работници да напуснат Авдеевка в Донецка област

По заповед на украинската войска чиновниците на всички общински служби би трябвало да изоставен дребния град Авдеевка в източната част на страната, който беше мощно обиден от съветските офанзиви, съобщи ДПА.

" За страдание, Авдеевка от ден на ден се трансформира в място от постапокалиптичен филм ", съобщи нощес военният шеф Виталий Барабаш, представен от украинската организация УНИАН. По думите му поради непрекъснатите офанзиви градът се е трансформирал в лунен пейзаж.

В резултат на това, по думите му, е взето решение да бъдат евакуирани чиновниците на общинските служби, които до момента са поддържали жизнеспособността на града. Преди войната Авдеевка е имала към 32 000 поданици.

Малкият град се намира единствено на няколко километра северно от следения от Русия огромен град Донецк. От няколко дни той е в центъра на тежки съветски офанзиви. След несполучливите офанзиви край Бахмут съветските военни в този момент са преместили фокуса на офанзивите си към Авдеевка, съгласно украински свидетелства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР