По всичко изглежда, че уникалният изцяло електрически модел AMI на Citroen

...
По всичко изглежда, че уникалният изцяло
електрически модел AMI на Citroen
Коментари Харесай

Уникалният Citroen AMI стъпва във Вашингтон

По всичко наподобява, че неповторимият изцяло електрически модел AMI на Citroen се е запътил към Страната на неограничените възможности и по-конкретно към Вашингтон.

Използвайки обществената мрежа Twitter, американското поделение на платформата за наемно прилагане на автомобили Free2Move, част от автомобилния гигант PSA Group, разгласява забавна фотография, на която на фона на американското знаме се вижда затъмнен облик на субкомпактния градски електрически автомобил .

"Нещо огромно идва във Вашингтон ", гласи анонсът на Free2Move USA

Изцяло новият субкомпактен двуместен електромобил Citroen Ami беше стартиран през миналата година в Европа, като поради сертифицирането си може да се ползва свободно (във Франция на възраст над 14 години, 16 в по-голямата част от Европа) и без съответното документално разрешително. Колата е налична през системата за споделено прилагане Free2Move или с дълготраен проект, като цените започват от 19.99 евро на месец.

100% електрическият Citroen Ami е с основни габарити дължина от единствено 2.41 метра, ширина 1.39 метра и височина от 1.52 метра, а теглото му е една 425 кг. С впечатляващ радиус на завой, субкомпактният електромобил е оборудван с батерия с капацитет от 5.5 kWh, електромоторът му е с мощност от 8 конски сили, а свободният му пробег е до 70 километра.

Максималната скорост на придвижване на Citroen AMI е 45 км/ч, а презареждането на батерията му може да бъде осъществено за 3 часа при директно свързване към домашна електрическа апаратура (220 V).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР