По време на визита на вицепремиера Марияна Николова, в сградата

...
По време на визита на вицепремиера Марияна Николова, в сградата
Коментари Харесай

Китайци идват у нас със завод за електробуси

По време на аудиенция на вицепремиера Марияна Николова, в постройката на българското посолство в Пекин, беше подписан меморандум за съгласие сред изпълнителния шеф на Българска организация за вложения Стамен Янев и китайските компании „ Джангсу Алфа Автобуси “ и „ Ей Си Ен Уърлдуайд “, оповестяват от пресслужбата на кабинета.

Целта на документа е страните да си сътрудничат за основаването на индустриална база за електрически рейсове и научноизследователски и развоен център в България. Прогнозната обща инвестиция е в размер на 25 млн. евро и ще обезпечи 250 работни места.

Българската делегация посети офиса на „ Джангсу Алфа Автобуси “ в Пекин, където беше извършена работна среща. По време на диалозите управлението на компанията увери вицепремиера Марияна Николова, че при инвестиция у нас ще вкара най-модерни технологии за произвеждане на електробуси и частите за тях.

„ Електромобилите ще способстват за запазване на околната среда и понижаване на нездравословните излъчвания. Българското държавно управление основава удобна бизнес среда за развиване на автомобилното произвеждане. Разполагаме с квалифицирани фрагменти в тази сфера, като водещи международни компании създават у нас високотехнологично автомобилно съоръжение “, съобщи вицепремиерът Николова.

„ Джангсу Алфа Автобуси “ е измежду първите производители на електрически автомобили в Китай, като през 2012 година пуска първия си модел рейсове със лично съоръжение и съвременни технологии. Фирмата работи в съдействие със международни автомобилни компании.

Вицепремиерът Николова организира среща и с ръководителя на борда на китайската строителна компания „ Ситик Констръкшън “ Чън Сяодзя. Двамата разискаха опциите за присъединяване на компанията в реализацията на инфраструктурни планове у нас по модела на публично-частното партньорство. „ Ситик Констръкшън “ към момента няма план в Европа и се надява България да бъде първата европейска страна, в която да бъде изпълнен взаимен план. Тя е част от холдинговата компания Ситик Груп, която развива активност в редица посоки, в това число промишлено произвеждане, машиностроене и селско стопанство. Компанията има интерес да си сътрудничи с сътрудници от България във всички тези области.

Вицепремиерът Николова показа икономическото развиване на България, привлекателните условия за вложения, като акцентира предвидимостта в политиките на държавното управление. Разговорите ще продължат за идентифициране на съответни благоприятни условия за съдействие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР