По време на валутната търговия във вторник щатският долар се

...
По време на валутната търговия във вторник щатският долар се
Коментари Харесай

Британската лира се приближава до тригодишен връх

По време на валутната търговия във вторник щатският $ се обезценява по отношение на еврото и е без изявена динамичност във връзка с йената и лирата стерлинг. В същото време през втората седмица на май курсът на паунда по отношение на $ се приближи до тригодишен връх.

Общата валута през днешния ден сутринта се повишава до курс от $1,2139 за едно евро спрямо $1,2129 за евро при закриване на търговията в понеделник.

Доларът по отношение на японската национална валута се разменя във вторник, за 108,90 йени против курс от 108,81 йени за $ предния ден.

За един паунд през днешния ден сутринта на пазара дават Щатски долар 1,4118, колкото и в края на вчерашната търговия.

Британската лира нарастна над 1,41 $ през втората седмица на май, като доближи най-силното си равнище от над два месеца и се приближи до тригодишния връх от 1,42 $, изкачен през февруари. Инвеститорите към този момент оцениха резултатите от изборите от предходната седмица и продължаващите старания за обновяване, отбелязва Тrading Еconomics.

Шотландската националистическа партия не съумя да завоюва безусловно болшинство в новия шотландски парламент, само че има късмет водачът на SNP Никола Стърджън да изиска нов референдум за самостоятелност. Междувременно Садик Хан от английската опозиционна Лейбъристка партия беше избран отново за кмет на Лондон. Британският министър председател Борис Джонсън очерта детайлности по отношение на идната фаза на обновяване от блокирането на COVID-19, като възбраната за интернационалните пътувания беше анулирана и събиранията на закрито се възобновяват на 17 май.

Индексът ICE, който наблюдава динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), добави 0,03% във вторник, до момента в който по-широкият показател WSJ Dollar загуби 0,01%.

Фокусът на валутния пазар тази седмица върху априлските данни за динамичността на потребителските цени в Съединени американски щати, които ще бъдат оповестени от Министерството на труда в сряда.

Консенсусната прогноза на специалистите планува ускорение на инфлацията в Съединени американски щати през април до 3,6% на годишна база, спрямо 2,6% през март, съгласно данните на Trading Economics.

Няколко фактора сочат към нараснала инфлация, в това число повишение на заплатите, фискални тласъци и по-високи цени на суровините, споделят специалисти в DailyFX.com. Показателят за инфлационните упования, изчислен от Федералната аварийна банка в Ню Йорк, се увеличи до 3,4% през април, най-високият от септември 2013 година, по отношение на 3,2% през март.

Междувременно президентът на Банката на Федералния запас в Чикаго Чарлз Евънс съобщи през вчерашния ден, че индикаторите за инфлация и на претовареност в Съединени американски щати, надалеч не са на равнища, при които Фед може да мисли за смяна на паричната политика.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР