По време на валутната търговия в петък сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в петък сутринта щатският долар
Коментари Харесай

След силния ръст, доларът отстъпва пред еврото и паунда

По време на валутната търговия в петък сутринта щатският $ умерено се намалява по отношение на главните си съперници - еврото, паунда и йената след доста покачване предходния ден.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден е надолу с 0,17%. Индикаторът се увеличи с 0,35% в четвъртък и приключва на позитивна територия за трета поредна седмица.

Доларът беше подсилен тази седмица от упованията, че Фед няма да понижи лихвите до края на годината, с цел да се пребори с високата инфлация, както и от положителната статистика за стопанската система на Съединени американски щати.

В четвъртък Министерството на търговията на Съединени американски щати усъвършенства оценката си за икономическия напредък на страната през първото тримесечие до 1,3% в годишно изражение от авансово оповестените 1,1%, макар че като цяло анализаторите не чакаха проверка на данните.

Освен това предния ден президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и водачът на републиканското болшинство в Камарата на представителите Кевин Маккарти бяха оптимисти за напредъка на договарянията за повишение на тавана на държавния дълг. Представителят на Оклахома Кевин Херн даже изрази вяра, че договорката ще бъде реализирана до петък вечерта.

Към 11 часа българско време еврото се търгува на борсовия пазар за 1,0737 $ по отношение на 1,0725 $ при затварянето на предходната сесия, като общата валута се ускорява с към 0,17%.

Курсът на английската лира стерлинг се повишава с 0,25% - до равнище на замяна от $1,2351 за един паунд спрямо $1,2321 за паунд ден преди този момент.

Спрямо японската национална валута американската с 0,37% - до 139,53 йени за един $ против 140,06 йени за $ при затваряне на пазара в четвъртък.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР