По време на валутната търговия в петък щатският долар се

...
По време на валутната търговия в петък щатският долар се
Коментари Харесай

Еврото и паундът отстъпват пред долара

По време на валутната търговия в петък щатският $ се ускорява по отношение на еврото и английската лира, а едва се трансформира по отношение на йената.

Инвеститорите правят оценка новите ограничения за поддръжка на американската стопанска система, препоръчани в четвъртък от новоизбрания президент Джо Байдън, написа

Пакетът от тласъци за 1,9 трилиона $, наред с други неща, включва директни заплащания на поданици на Съединени американски щати, добавки към компенсации за безработица и нарастване на минималното възнаграждение, осведоми CNBC.

Общата валута през днешния ден сутринта се разменя против американската при курс $1,2141 за едно евро спрямо $1,2155 за евро при затваряне на пазара в четвъртък.

Британският фунт стерлинги в петък поевтинява до $1,3674 за паунд спрямо $1,3689 за паунд в края на предходната търговия, търгува се по 1,1263 евро против 1,1262 евро за паунд през вчерашния ден.

За един $ през днешния ден на пазара дават 103,78 йени спрямо 103,80 йени в края на предходната сесия.

Индексът ICE, който наблюдава динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), добави 0,11% по време на днешната търговията.

Председателят на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл съобщи през вчерашния ден, че е прекомерно рано да се приказва за някакви промени в паричната политика на американската централна банка, в това число и за понижаване на програмата за назад изкупуване на активи.

"Фед ще поддържа мека парична политика за дълго време, доларът не би трябвало да продължава да пораства ", споделя анализаторът на MUFG Лий Хардман, представен от Le Figaro.

Маниш Сингх, основен капиталов шеф в Crossbridge Capital, чака паундът да бъде постоянен по отношение на щатския $ тази година или дори да се увеличи до 1,4 $ за една лира. Сингх сподели пред CNBC, че паундът може да надмине това равнище през 2022 година на фона на това, че "ползите от Brexit нарастват с течение на времето ".

Той също по този начин означи, че доларът ще отслабне тази година, като някои анализатори чакат той да падне с 20-30%.

Обменният курс на китайския юан към $ е 6,4678, спрямо 6,4745 юана за един $ предния ден.

Китайската национална банка инжектира ликвидност в банковата система като част от нейната стратегия за средносрочно кредитиране (MLF), като в същото време поддържа равнището на лихвените проценти по едногодишни заеми.

Както се показва в изказването на банката, през днешния ден регулаторът е дал 500 милиарда юана. Цената на едногодишните заеми остава на равнище рента от 2,95% годишно за девети следващ месец.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР