По време на търговската сесия в петък сутринта щатският долар

...
По време на търговската сесия в петък сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Доларът отслабва спрямо основните световни валути

По време на комерсиалната сесия в петък сутринта щатският $ се обезценява спрямо съвсем всички съществени международни валути. Инвеститорите правят оценка статистическите данни от Китай и чакат нови данни за инфлацията в Съединените щати.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден е надолу с 0,20%, а по-широкият показател WSJ Dollar се намали с 0,30%.

Към 10:05 часа българско време двойката общата европейска валута поскъпва по по отношение на американската с 0,13% и се търгува на равнище $1,0569 за един $ против $1,0556 за $ при затварянето на сесията в четвъртък.

Обменният курс на $ по отношение на японската национална валута спадна в това време с 0,15% и възлиза на 136,38 йени в съпоставяне със 136,67 йени за $ в края на вчерашната търовия.

Британската лира стерлинг през днешния ден сутринта се покачва с 0,19% - до $1,2256 за един паунд в сравнение с $1,2233 за паунд ден по-рано.

В петък следобяд българско време ще бъдат оповестени данни за цените на производител в Съединени американски щати за ноември. Анализаторите, интервюирани от Trading Economics, приблизително чакат годишният им напредък да се забави до 5,9% от 6,7% през октомври.

И идната седмица ще бъдат оповестени основни статистически данни за показателя на потребителските цени (CPI), което може да повлияе на решението на Федералния запас по отношение на по-нататъшната траектория на лихвите.

Декемврийското съвещание на американската централна банка ще завърши в сряда. Анализаторите предвиждат, че главният лихвен % ще бъде повишен с 50 базисни пункта.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР