По време на световни финали обичайно вървят много класации. От

...
По време на световни финали обичайно вървят много класации. От
Коментари Харесай

Най-грозните сцени на световни първенства

По време на международни финали всекидневно вървят доста ранглисти. От най-велики мачове и най-красиви голове до най-хубави спасявания. Ето една подборка на някои неприятни моменти от историята на шампионатите.

Ударът на Зинедин Зидан: всеки го помни. В един момент Марко Матераци вбесява мегазвездата на френския футбол, което довежда до именития удар с глава в гърдите на италианеца. Естествено, Зизу мигновено е изпъден от игра, само че белята за " петлите " е, че това се случва в продълженията на финала на Мондиал 2006. При дузпите печелят " адзурите ".

Кунг фу по холандски: финалът на международното в ЮАР през 2010 година също не минава без червен картон. И още веднъж в продълженията. Той обаче е за Джон Хейтинга. Друг е въпросът, че малко по-рано Найджъл де Йонг пробва да изкорми с крайник испанеца Алонсо. Хауърд Уеб обаче му демонстрира единствено жълт картон.

Спираш Сина напразно с тежки брадви по краката: на откриването на Мондиале'90 в Италия Камерун удря Аржентина с 1:0. Клаудио Каниджа пък е ударен няколко пъти на игралното поле. Сина напразно е спрян със свиреп балтии, което кара френският рефер Мишел Вотро да покаже два червени картона на африканците. Диего Марадона пък се " измъква " с ритник в рамото.

Да наплюеш " деветката " на другите: след тази сценка от Италия'90 Франк Рийкард е наименуван " Мистър Плюнка ". Холандската звезда плюе Руди Фьолер, откакто преди този момент го е сритал за фаул. Следва опит на нападателя да играе с ръка в наказателното поле на " лалетата ", конфликт сред него и вратаря Ван Брьокелен. Веднага по-късно Франки хваща Руди за ухото, следват червени картони за двамата и нова плюнка в косата на германеца. След мача Фьолер признава, че не знае за какво е изпъден.

Лакът в главата на противника: през 1994 година Бразилия отстрани мъчно Съединени американски щати с 1:0, точно на четвърти юли - националния празник на домакините. Мачът ще бъде помнен с изключение на с гола на Бебето и с удара с лакът на Леонардо. До този миг на шампионата бъдещата звезда на ПСЖ и Милан държи лявата зона в отбраната на " Селесао Бразилейра ". Грубата демонстрация против Таб Рамос обаче завършва присъединяване на Лео на Мондиал'94.

Кръв и сълзи от Луис Енрике: на Мондиал'94 се помни и грозната постъпка на Мауро Тасоти против испанския национал Луис Енрике. Под дъжда в Бостън " фуриите " и " адзурите " играят пикантен четвъртфинал, решен с късен гол на Роберто Баджо. Кръвта и сълзите на Луис Енрике обаче не трогват унгарския арбитър Шандор Пул, който не гони Тасоти. Легендарният бек на Милан е осъден сурово посредством видеозапис след срещата. Пул пък получава наряд за финала в Лос Анджелис.

Чудовището от Севиля: Харалд Шумахер отнася с тяло френския защитник Патрик Батистон, само че холандският рефер Корвер не дава даже фаул. Тони чака да вкара топката в игра, до момента в който французинът бъде изнесен на носилка, без зъби в устата. Медиите лепват прякора Чудовището от Севиля на вратаря, а два месеца по-късно той се появява в клиника в Бордо с голям букет цветя. Двамата с Батистон стават другари, само че епизодът от именития полуфинал остава паметен за футболния свят.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР