По време на срещата на украинското правителство и Европейската комисия

...
По време на срещата на украинското правителство и Европейската комисия
Коментари Харесай

Украйна подписа с ЕС споразумение за единен пазар

По време на срещата на украинското държавно управление и Европейската комисия в Киев беше подписано съглашение за присъединяване на Украйна в програмата на Европейски Съюз за обединен пазар. Беше подписан и меморандум за стратегическо партньорство сред страните в региона на възобновимите газове, биометана, водорода и други синтетични газове. Това заяви министър-председателят на Украйна Денис Шмигал.

" Бюджетът на програмата „ Единен пазар “ е 4,2 милиарда евро, а един от главните й съставни елементи е развиването на конкурентоспособността на бизнеса. Участието ни в този план ще способства за спомагателна поддръжка за украинските бизнесмени, които са в основата на нашата стопанска система ", написа Денис Шмигал във Фейсбук.

" Единен пазар " е стратегия, утвърдена за интервала от 2021 до 2027 година Нейната цел е да улесни достъпа до пазарите на Европейски Съюз и да подкрепи бизнеса. Тя включва поддръжка за конкурентоспособността на дребните и междинните бизнеси на страните от Европейски Съюз. Планира се 1 милиарда евро от бюджета да бъдат употребявани за финансиране на програмата COSME, която е профилирана, наред с другото, в даването на достъп на бизнесмените до европейско финансиране.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР