По време на редовната комуникация с България има последователна размяна

...
По време на редовната комуникация с България има последователна размяна
Коментари Харесай

Очакваме отговор от страна на България на предложения от нас План за действие, съобщи РС Македония

По време на постоянната връзка с България има поредна замяна на отзиви и хрумвания за превъзмогване на разликите, заяви външното министерство на Република Северна Македония, съобщи Макфакс, представена от Българска телеграфна агенция.

Двете страни постоянно споделят оферти и визии, в които показват и изясняват позициите си, допълват от министерството.

"Последен в поредицата е Планът за осъществяване на отговорностите в Договора за другарство, препоръчан от наша страна и за който чакаме тези дни да получим отговор или забележки и оферти от страна на България ", се споделя в известие на министерството.

Оттам допълват, че министър Буяр Османи тази седмица е имал диалог с българската си сътрудник Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на.Целта е да се откри метод за усилване на използването и ефикасността на Договора за другарство от 2017 година, разясняват от министерството.

"По този метод ще се върне доверието и в самия Договор и в процеса на разговор сред двете страни за превъзмогване на разликите, както наподобява на две пирятелски прилежащи страни в Европа ", написа в известието.

Добавя се, че се чака в идния интервал специфичният представител Владо Бучковски да има чести пътувания сред Скопие и София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР