По време на протеста в София снощи е имало провокации

...
По време на протеста в София снощи е имало провокации
Коментари Харесай

СДВР увери, че барикадите и палатковите лагери в София отново ще бъдат премахнати

По време на митинга в София нощес е имало провокации и мероприятия, целящи окървавяване на митинга. Така от Столична дирекция на вътрешните работи разясниха връщането на палатковите лагери и построяването на барикади от пейки, кашпи и контейнери за отпадък, което още веднъж блокира три основни кръстовища в столицата.

"През миналата нощ бе изработен несполучлив опит да се пролее кръв в центъра на града и да бъде взривен гражданския мир. Служителите на Столична дирекция на вътрешните работи откриха груби, хулигански и вандалски прояви от страна на нелегално протестиращите лица, чиято кулминационна точка бе в региона на "Орлов мост ". Те се показваха в къртене на преместваеми уреди, на пейки и на кофи за отпадък, както и създаване на барикади. Различни групи протестиращи нареждаха на "Орлов мост " камъни, павета, бутилки за да бъдат употребявани против органите на реда и закона ", уточни на брифинг шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.

"Относно подготовката и желанията на тези лица да окървавят центъра на столицата свидетелстваше и методът на барикадиране, който блокира даже прекосяването на коли за спешна помощ през региона. Неформалните водачи на барикадата даваха инструкции на присъстващите на място дами и девойки къде ще застават, с цел да бъдат употребявани като жив щит против органите на реда. Имаше лица измежду същите неофициални водачи, които от началото на митингите призоваваха във „ Facebook “, че е време да полетят павета. Установена беше и група 15-20 лица с маски и качулки, които следваха държанието и профила на ултраси от футболните агитки. На други лица бяха раздавани бухалки и вериги, с които бяха връзвани и кофите за отпадък. Велосипедисти с устройства за радиовръзка обикаляха из необятния периметър в региона, с цел да осведомят водачите на барикадата по отношение на дейностите на полицията ", сподели още Хаджиев.

Целта на всички тези мероприятия и провокации, по думите му, била да провокира физически конфликт с представителите на закона за окървавяването на митинга. "За нас, за разлика от всички тези лица, това не е война и здравето на столичани, в това число на тези, които стачкуват въпреки и нерегламентирано, е от извънредно значение. Заради покачвания риск да пострадат хора, измежду които дами и девойки, управлението на Столична дирекция на вътрешните работи взе решение да понижи броя на полицейските сили и още веднъж, както на 7 август сутринта, в уместно време и условия да предприеме съответните ограничения по възобновяване на конституционния ред в столицата ", посочи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Той посочи, че на 8 август, в 3:30 часа сутринта, в Четвърто районно ръководство са били доведени двама души за инспекция за "съпричастност към осъществени хулигански дейности в региона на "Орлов мост ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР