По време на преговорите в Пханмунджом със севернокорейски високопоставени военни

...
По време на преговорите в Пханмунджом със севернокорейски високопоставени военни
Коментари Харесай

Южна Корея предлага на КНДР да отдалечи артилерията от границата

По време на договарянията в Пханмунджом със севернокорейски високопоставени военни в четвъртък от Южна Корея са предложили на Северна Корея да реалокира далекобойната артилерия от границата за понижаване на напрежението, оповестиха от организация Ренхап, базирайки се на неизвестен източник, осведоми РИА Новости.

Южнокорейската делегация, която бе водена от ген.-майор Ким До Гюн, предложи на Северна Корея да води далекобойната артилерия на разстояние 30-40 км от демаркационната линия.

"Ние предадохме на Севера нашата позиция за това, че в светлината на консултациите сред Северна Корея и Съединени американски щати по въпросите на денуклеаризацията сме длъжни да вземем ограничения за намаляване напрежението по пътя на практическите закани. Известно ми е, че Югът предложи на Севера да реалокира артилерията, която заплашва Сеул, по-дълбоко в тила ", съобщи източникът.

Според южнокорейски данни, Северна Корея има 14 000 артилерийски оръдия, включително 5,5 000 ракетни пускови установки, огромна част от които са ситуирани покрай границата с Южна Корея.

В предписание на КНДР са 170-мм самоходни гаубици и ракетни установки с 240-мм снаряди, достигащи до Сеул и прилежащите региони.

Ракетните установки с 300-мм оръдия заплашват военноморската база на Съединени американски щати в Пхентак в провинция Кенгидо и щаб-квартирата на южнокорейската войска, флота и Военновъздушни сили в град Керен в провинция Чхунчхон-Намдо.

В четвъртък бяха първите от 11 години на договаряния сред военните делегации на Южна Корея и КНДР. Делегацията на КНДР бе водена от ген.-лейтенант Ан Ик Сан.

От страна на Южна Корея в договарянията вземат участие петима, отпред с ген.-майор Ким До Гюн.

Страните разискаха метода за понижаване на напрежението на Корейския полуостров в проекта на реализация на договореностите на Пханмунджомската декларация, която водачите на двете страни подписаха на 27 април.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР