По време на преговорите с талибаните Турция повтори необходимостта от

По време на преговорите с талибаните Турция повтори необходимостта от ...

Талибаните върнаха жените в здравеопазването


По време на преговорите с талибаните Турция повтори необходимостта от сформиране на приобщаващо правителство, което е важно за единството на Афганистан.

Външният министър Мевлют Чавушоглу сподели на пресконференцията след разговорите, че Турция е повторила съвета си към гостуващата талибанска делегация относно образованието на момичетата и заетостта на жените в бизнеса. В отговор талибаните са информирали, че са върнали на работа жените в областта на здравеопазването.Сн. БГНЕС

Изпълняващият длъжността външен министър на Афганистан Амир Хан Мутаки пристигна с делегация на талибаните на официално посещение в Анкара, за да обсъди двустранни въпроси, както и сътрудничеството относно бъдещето на Афганистан, съобщи Анадолската агенция.

Представителите на талибаните обещаха да окажат максимална подкрепа на афганистанските бежанци, които искат да се върнат в страната от Турция, добави Чавушоглу.

Той също така подчерта, че делегацията на талибаните е предала исканията си, особено по въпросите за хуманитарната помощ и продължаващите инвестиции в Афганистан.

Чавушоглу заяви, че Анкара продължава да предоставя хуманитарна помощ чрез турския Червен полумесец.

Източник: bnt.bg