По време на преговорите с талибаните Турция повтори необходимостта от

...
По време на преговорите с талибаните Турция повтори необходимостта от
Коментари Харесай

Талибаните върнаха жените в здравеопазването

По време на договарянията с талибаните Турция повтори нуждата от съставяне на приобщаващо държавно управление, което е значимо за единството на Афганистан.

Външният министър Мевлют Чавушоглу показа на конференцията след диалозите, че Турция е повторила съвета си към гостуващата талибанска делегация по отношение на образованието на девойките и заетостта на дамите в бизнеса. В отговор талибаните са уведомили, че са върнали на работа дамите в региона на опазването на здравето.



Сн. БГНЕС

Изпълняващият длъжността външен министър на Афганистан Амир Хан Мутаки дойде с делегация на талибаните на публично посещаване в Анкара, с цел да разиска двустранни въпроси, както и съдействието по отношение на бъдещето на Афганистан, заяви Анадолската организация.

Представителите на талибаните дадоха обещание да окажат оптималната поддръжка на афганистанските бежанци, които желаят да се върнат в страната от Турция, добави Чавушоглу.

Той също по този начин акцентира, че делегацията на талибаните е предала настояванията си, изключително по въпросите за филантропичната помощ и продължаващите вложения в Афганистан.

Чавушоглу съобщи, че Анкара продължава да дава филантропична помощ посредством турския Червен полумесец.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР