По време на празничната никулденска сесия на местния парламент се

...
По време на празничната никулденска сесия на местния парламент се
Коментари Харесай

Ето ги новите почетни граждани на Бургас

По време на празничната никулденска сесия на локалния парламент се афишират публично новите почетни жители на Бургас. Тази година измежду тях има и хора с богат житейски опит, и дръзки младежи. Общото посред им е това, че разнасят славата на Бургас надалеч отвън неговите граници.  

Кметът Димитър Николов връчи почетните грамоти на:  
Димитър Николов към хората с увреждания: Благодаря Ви, че интензивно участвате в обществения живот на града
Кметът Димитър Николов насочва привет към всички хора с увреждания в Бургас във връзка техния празник - 3 декември. Приемете моите сърд...

Стефани Кирякова – притежателка на голям брой медали от национални и интернационалните шампионати по художествена гимнастика, международна шампионка и олимпийска шампионка с ансамбъла ни на олимпиадата в Токио тази година. Красива, стилна и земна, тя участва персонално, с цел да получи своята почетна премия.  

Мария Бакалова – за актьорската си игра във кино лентата „ Борат 2 “ завоюва три доста влиятелни награди за най-хубава поддържаща женска роля през 2021 година – на Лондонския кръг на кинокритиците, на Националното общество на кинокритиците (САЩ) и на Обществото на онлайн филмовите кинокритици. За брилянтната си актьорска игра Мария Бакалова бе номинирана за „ Златен глобус “, както и за „ Оскар “. Мария не съумя да участва персонално през днешния ден, само че изпрати от Съединени американски щати доста благ видео привет към своите сънародници. От нейно име премията одобри татко й Вълчо Бакалов.  

Бургазлията проф. доктор Илиян Стоянов Иванов и доктор Йорданка (Дана) Петкова Проданова – двамата български лекари са привлечени като асоциирани продуценти на кино лентата „ Дълбоко чувство “. Тогава те декларират, че това е упорит и автентичен план, който ще остави трайна диря в киното. Това е първата продукция в историята на изкуството, в която е зает кьорав и ням артист. Късометражната лента бе номинирана за „ Оскар “ и има към този момент 15 оценки. Двамата доктори също изпратиха от Съединени американски щати видео привет към бургазлии.  

Бургазлиите, оповестени за почетни жители през 2020 година, получиха грамотите си в този момент, защото предишния декември гала не бе извършена. Това са:

Плувецът Цанко Цанков – за вдъхновяващите му триумфи в басейна, само че също по този начин и в открити води. Той стана първият човек, прекосил в плувен маратон Бургаския залив от край до край.  
Манастир " Рождество Богородично " в Бургас отваря порти за поклонници на Никулден
На 6-ти декември, по случай празника на град Бургас- Никулден, манастир " Рождество Богородично " край к-с " Меден Рудник " ще отвори порти...

Нейчо Попов – посмъртно. Той е един от основателите на Държавния язвителен спектакъл. Играе в театъра, снима се в киното и малкия екран. Нейчо Попов е най-голямата обич на Стоянка Мутафова. Един от най-талантливите бургазлии в актьорската специалност, а те по никакъв начин не са малко. Наградата одобри неговата братовчедка Елена Томасян.  

Петър Иванов – републикански първенец по битка, златен медалист на шампионата " Дан Колов ", международен първенец. Със своята дейна спортна активност заслужилият занаятчия на спорта записва името си в българската спортна история в дисциплината свободна битка.  

Стоян Апостолов – почетен със званието занаятчия на спорта по автомобилизъм. Многократно взе участие в рали надпревари в Турция, Гърция, Югославия, Белгия, Румъния. Той е десеткратен първенец на Рали крос за България, както и петнадесет години първенец на писта за Националния ни шампионат.  

Деви Симеонов – посмъртно. Той е един от архитектите, обрисували контурите на Бургас. Голяма част от своето време и сили Деви Симеонов посвещава на изследователска и събирателска активност, обвързвана с градоустройството на Бургас, с неговата архитектурна история. Наградата получи от негово име внукът му Деян Симеонов.  

Днес бяха връчени и три почетни значки. За спасяването на човешки живот ги заслужиха Георги Иванов, Валентин Иванов и Антон Спасов.
Ето по какъв начин Бургас ще означи Никулден
По традиция празничният 6 декември ще стартира с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас...

Още от БУРГАС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР