По време на посещението си във Вашингтон председателят на Управителния

...
По време на посещението си във Вашингтон председателят на Управителния
Коментари Харесай

Цветанов се срещна с представители на Фондацията за защита на демокрациите

По време на визитата си във Вашингтон ръководителят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан Цветанов организира работна среща във Фондацията за отбрана на демокрациите – основана във Вашингтон неправителствена конструкция, работеща по въпроси на гражданското общество, отбрана и одобряване върховенството на закона и демократичните правила в актуалните общества.

В срещата участваха Тоби Дершовиц – старши вицепрезидент по стратегическо развиване и връзки с държавните институции и доктор Айкан Ердемир, старши откривател в организацията. Цветанов показа активността и главните цели на новосъздадения Евро-атлантически център за сигурност. Дершовиц и Ердемир демонстрираха мощен интерес към интернационалното портфолио на центъра и опциите за взаимоотношение в една среда за сигурност, изпълнена с провокации пред демократичните общества. Бяха разисквани съответни форми на бъдещо съдействие, като тримата се сплотиха към нуждата от привличане на самостоятелни откриватели от академичната общественост на страните от Балканите и Черноморския район. Именно посредством самостоятелни проучвания на обществено-политическите и икономическите процеси в обществата от района могат да бъдат изведени заканите, доста постоянно асиметрични по темперамент, идващи от несистемни играчи в региона.

По време на срещата също по този начин бе реализирана договореност съответни проучвания на Фондацията за отбрана на демокрациите да бъдат оповестени на уеб страницата на Евро-атлантическия център за сигурност, трансформирайки го по този метод в проучвателен портал за научни откриватели от България и района.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР