По време на пленарното заседание на Европейския парламент днес бе

...
По време на пленарното заседание на Европейския парламент днес бе
Коментари Харесай

По-строги правила срещу пране на пари и финансиране на терориъзм в ЕС

По време на пленарното съвещание на Европейския парламент през днешния ден бе извършен спор по отношение на приемането на Петата инструкция за битка против изпирането на пари и финансирането на тероризма. Емил Радев от ЕНП-ГЕРБ, в качеството му на докладчик от страна на групата на ЕНП по досието, съобщи, че директивата осъвременява европейското законодателство в крайник с нови софтуерни развития, които разрешават на нарушители и терористи да финансират своите действия.

Той сложи акцент върху две съществени промени, които ще доведат до по-ефективна битка против финансирането на тероризма. На първо място, за първи път виртуалните валути ще бъдат обхванати от европейско законодателство за битка против изпирането на пари, акцентира евродепутатът. " Така към този момент обменните платформи сред виртуални и фиатни валути, както и портфейлите за виртуални валути, ще би трябвало да бъдат регистрирани, както и да правят инспекции на клиентите, премахвайки анонимността, до момента асоциирана с тях. ", изясни той. Според Радев, въвеждането на определение на виртуални валути също осъвременява европейското законодателство.

Емил Радев приветства още намаляването прага за идентифициране на държателите на предплатени карти от 250 на 150 евро, което съгласно него е станало изключително неотложно, имайки поради потреблението на този тип карти за наемане на колата, с която са избягали причинителите на атентатите в Париж.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР